Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Η ένωση ελλήνων εφοπλιστών τιμήθηκε από την Ι.Μ.Τριφυλίας - Ολυμπίας με αρωγή και στον τόπο μας

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ γεμάτη αγάπη προς το συνάνθρωπο από το θεάρεστο έργο της Ιερής Μητρόπολης Τριφυλίας- Ολυμπίας ήταν η εκδήλωση κοπής αγιοβασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Κανελλάκης από το Φιλόπτωχο Ταμείο της τοπικής εκκλησίας όπου μεταξύ άλλων τιμήθηκε για την συμβολή της η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα προσφέροντας μάλιστα και στους δημοσιογράφους το κομμάτι που τους αναλογεί με ευχές για το έργο τους, ενώ μίλησε με λόγια πατρικά προς το ποίμνιο της Μητρόπολης λέγοντας ότι "είναι ισόβια η ευγνωμοσύνη της Ι.Μ. για την προσφορά των δωρητών σε 11.932 κιβώτια και 64 τόνους τρόφιμα προς την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών με σύνθημα την αγάπη και την αλληλεγγύη" απαγγέλοντας περικοπές από τον Απόστολο Παύλο. Μάλιστα εξήρε το έργο της Ένωσης για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας το οποίο θα συνεχιστεί στο μέλλον με ένα μεγάλο Ευχαριστώ, αντιπροσφέροντας στον εκπρόσωπο της Ένωσης μια εικόνα του Χριστού επιχρυσωμένη με αφιέρωση προς τους δωρητές τονίζοντας ότι η Μητρόπολη είναι παρών. Η εικόνα που δωρήθηκε στον εκπρόσωπο της ένωσης φέρει επιγραφή ευχαριστιών από την Ι.Μ. ώστε να αναρτηθεί στα γραφεία της και αποτελεί ακριβές αντίγραφο της αγιογραφίας του Χριστού που ήταν στην Μεγάλη Πύλη στην Κωνσταντινούπολη.

ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΣΕ 11.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ- ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Επίσης ευχαρίστησε τους δωρητές της Μητρόπολης εκφράζοντας ευχαριστίες σε κληρικούς και λαικούς που έχουν αναλάβει την ευθύνη διανομής της βοήθειας στους δικαιούχους και από την costa navarino καθώς το 2013 διανεμήθηκαν συνολικά 32.000 μερίδες, ενώ τίμησε με ένα συμβολικό δώρο τους αρωγούς του ταμείου από Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνοι που είναι παρών. Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Έλλήνων Εφοπλιστών κ. Ιάκωβος Περατινός μετέφερε τις ευχές της Ένωσης προσθέτοντας ότι το έργο του σωματείου είναι διαχρονικό προς τους πολίτες στηρίζοντας την χώρα που εργάζονται και κυρίως τους άπορους με προγράμματα, υλική και ιατρική βοήθεια αλλά και διανομή τροφίμων. Μίλησε με ζεστά λόγια για την Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας- Ολυμπίας η οποία έχει ένα φωτεινό ποιμενάρχη με διαύγεια λόγου και πράξεων, ενώ υποσχέθηκε ότι μια μονάδα ιατρικής βοήθειας από την ένωση θα επισκεφθεί την Τριφυλία. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η ένωση ενισχύει 11.000 οικογένειες σε όλη την χώρα ώστε οι οικογένειες που επηρεάστηκαν από την κρίση να ενισχυθούν και κυρίως τα παιδιά που αποτελούν το μέλλον του τόπου μας.


Πηγή : radio 936