Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Η Ανάσταση για τη Τριφυλία και τη Μεσσηνία δεν ήρθε ακόμα

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Διπλή Ανάσταση εσωτερική και Ελληνική περιμένει ο λαός μας μετά τις Άγιες ημέρες. Είναι όμως Αλήθεια όπως διατυπώθηκε στην Ακολουθία του Επιταφίου ότι η οικονομική κρίση είναι πολυεπίπεδη όπως διαπίστωσε και ο τοπικός μας Ιεράρχης. Κυρίως διότι η χώρα μας κατά την εκτίμηση πολλών οικονομολόγων που μίλησα τις τελευταίες ημέρες καταγράφουν ότι σε δύσκολες περιόδους της χώρας η Ελλάδα είχε τις πιο ακατάλληλες Κυβερνήσεις. Μέχρι την εποχή Ολαντρέου. Το έργο της σημερινής θα κριθεί εξάλλου μόνο εκ του αποτελέσματος.

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ πρέπει να έρθει γοργά στο τόπο μας. Για την Τριφυλία που έχει υποστεί πολιτιστική και κοινωνική καθίζηση και απραξία σε ότι αφορά το μέλλον της. Ούτε η τοπική αυτοδιοίκηση- είδατε την υπόθεση της Ελαίας- δεν είχε διαμορφώσει ποτέ ένα στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό για τον τόπο ενώ η απουσία του Κράτους είναι δεδομένη. Τώρα ο τόπος απαιτεί όχι ισόρροπη ανάπτυξη αλλά ισομερής προοπτική και μέλλον. Κάτι που μπορεί να φαντάζει όνειρο γιατί ο τόπος μας χρειάζεται ηγέτες και όχι απλούς διαχειριστές της μίζερης κατάστασης.

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ επιβάλλεται για την Μεσσηνία. Παρά τον εθνικό δρόμο προς Καλαμάτα με τα τσουχτερά διόδια συμφέρει περισσότερο η επίσκεψη στην δυτική πλευρά του νομού που είναι οικονομική. Διότι η αύξηση της αμόλυβδης και τα διόδια προεξοφλούν ότι κερδίζει ο επισκέπτης σε χρόνο. Επομένως είναι καραμέλα που λιώνει στα στόματα των όσων υποστηρίζουν ότι κατάφεραν ανάπτυξη. Αλλά με ποιο κόστος; Με πανοπροίκι πολλών εκατομμυρίων στους εργολάβους, με ακριβά διόδια και υψηλό κόστος μετακίνησης.

Τέλος η ΑΝΑΣΤΑΣΗ του τόπου μας πρέπει να φωτίσει το μέλλον των επόμενων γενιών. Αυτές θα επωμιστούν τα λάθη του παρελθόντος. Ο τόπος μας έχει εργαλεία διεξόδου από την κρίση. Απλά ορισμένοι τα θυμούνται σε αύλους λόγους πριν τις εκλογές. Καιρός να εκπληρωθούν. Έστω από όλους μας...


Πηγή : radio 936