Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Πύργος: Το «κόλπο» των Ρομά στα φανάρια…

Ανυποψίαστους οδηγούς ληστεύουν οι Ρομά την ώρα που αναμένουν να δώσει το πράσινο φως ο σηματοδότης στα φανάρια της Αγίας Φιλοθέης, της διασταύρωσης των Λασταιίκων και του Αι' Γιάννη. Στο απροχώρητο έχει φτάσει πλέον η κατάσταση, με τους πολίτες να κλειδώνονται στα αυτοκίνητά τους για να προστατευθούν από τέτοιου είδους περιστατικά.

Δρουν ανά ομάδες, αποσπώντας την προσοχή των θυμάτων τους, που τις περισσότερες φορές είναι ηλικιωμένοι, καθώς και γυναίκες οδηγοί, που αφήνουν την τσάντα τους στο κάθισμα του συνοδηγού με αποτέλεσμα το «κόλπο» να αποδίδει τις περισσότερες φορές.

Το «κόλπο» έχει ως εξής: Κάποιος προσελκύει την προσοχή του οδηγού και κάποιος άλλος προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα του συνοδηγού και να αρπάξει ότι προλάβει. Αυτοί οι «άλλοι» είναι τσιγγανάκια, ηλικίας από 5 ετών! Μπορεί να φαίνονται αθώα αλλά είναι ικανά να ληστέψουν το θύμα τους χωρίς να αντιληφθεί το παραμικρό.

Στην περίπτωση όμως που το αντιληφθεί και επιχειρήσει να ανακτήσει ο ίδιος αυτό που του αφαίρεσαν με τόση μαεστρία, ίσως να πέσει και θύμα ξυλοδαρμού από αθίγγανους μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς δεν είναι λίγα τα περιστατικά, τέτοιου είδους, που έχουν αναφερθεί.

Οι συντονισμένες ενέργειες της Αστυνομίας, έχουν οδηγήσει στη σύλληψη αρκετών δραστών. Χθες το πρωί, γύρω στις 11, πραγματοποιήθηκε η σύλληψη τεσσάρων αθίγγανων, τριών παιδιών και ενός ενηλίκου, στα φανάρια της διασταύρωσης των Λασταιίκων, έπειτα από την ειδοποίηση ενός οδηγού.

Γαληνή Τσαρουχά patrisnews.com


Πηγή : best-tv