Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Σε εξέλιξη τα έργα στη στροφή Αρκουδέα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ σε λίγες εβδομάδες πριν το τέλος Νοεμβρίου το αργότερο η μεγάλη παρέμβαση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στην περιοχή του οδικού άξονα Καλονερού-Τσακώνας με έργα διαμόρφωσης για άρση επικινδυνότητας της θανατηφόρας στροφής Αρκουδέα.

ΤΟ έργο που εξελίσσεται επισκέφθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρος παρουσία παραγόντων της περιοχής καθώς νωρίτερα επισκέφθηκε την ορεινή Τριφυλία. Ο κ. Αλευράς τόνισε ότι "είναι η πιο επικίνδυνη στροφή του οδικού άξονα ως έργο απαραίτητο για τη περιοχή καθώς τα τελευταία χρόνια με 14 θανατηφόρα τροχαία" για να προσθέσει ότι "στα πλαίσια μεγάλης εργολαβίας της Π.Ε. Μεσσηνίας εντάχθηκε το έργο για την αντίρροπη κλήση του δρόμου ώστε να βελτιωθεί η καμπυλότητα του δρόμου και να αποκατασταθεί η διέλευσή του". Επισήμανε ότι το έργο "όταν προγραμματίζεις γίνονται σωτήριες παρεμβάσεις όπως στη περιοχή Τερψιθέας στο δρόμο προς Φιλιατρά για την περίφημη στροφή του δρόμου που αποκαταστάθηκε μαζί με το έργο του Λαγκούβραρδου δίνοντας ανάσα στους κατοίκους αφού αναμένεται να παραδοθεί τους πρώτους μήνες του 2014".


ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΡΕΙΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΟΓΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ

Για το έργο στο 2ο χλμ της οδού προς Τσακώνα έδωσε την υπόσχεση ότι θα είναι έτοιμο πριν ολοκληρωθεί ο Νοέμβριος, ενώ υπογράμμισε ότι "έγινε επίσκεψη στο έργο Πτέρη- Πανόραμα- Καρυές -Ελαία που είχε ενταχθεί στο 3ο πακέτο στήριξης αλλά με σωτήρια παρέμβαση της περιφέρειας λόγω κατακρημνήσεων και κατολισθήσεων έγιναν οι πρώτες παρεμβάσεις για την αποκατάστασή του με τοίχους αντιστήριξης". Έδωσε έμφαση στα έργα υποδομών σε παραλιακό και ορεινό όγκο λόγω της επισκεψιμότητας με το τουριστικό προιόν που παράγει. Τέλος επισκέφθηκε με τον κ. Μπακούρο επισκέφθηκαν τη περιοχή Ελαίας, Αγαλιανής, ορεινής ζώνης για την αγροτική οδοποιία ώστε να υπάρχει πρόσβαση ενόψει της ελαιοκομικής περιόδου με ουσιαστικές παρεμβάσεις...


Πηγή : radio 936