Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Βραδιά γεμάτη νεολαία και γονείς στο λύκειο Κυπαρισσίας με πρωτοφανή επιτυχία

ΜΙΑ πετυχημένη μουσική βραδιά πραγματοποίησε με μεγάλη συμμετοχή γονέων και μαθητών η Γ Λυκείου Κυπαρισσίας σε συνεργασία με τους διδάσκοντες στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Ερωτηθείς για την εκδήλωση ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας Ευάγγελος Αντωνόπουλος μας δήλωσε ότι: "Για άλλη μια χρονιά διοργανώθηκε, στις 27 Οκτωβρίου 2013, με μεγάλη επιτυχία η μουσικοχορευτική βραδιά-εκδήλωση του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας σε συνεργασία με τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου στο χώρο του σχολείου και με την ολόθερμη συμπαράσταση και στήριξη των γονέων και των πολιτών της κοινωνίας μας. Η εκδήλωση απέδειξε για ακόμη μια φορά την αγαστή συνεργασία μαθητών και σχολικής κοινότητας, την ικανότητα του σχολείου να αποτελεί έναν επικοινωνιακό δίαυλο με την κοινωνία και να επιτελεί, πέρα από τους γνωσιοκεντρικούς του στόχους, συνενωτικούς και κοινωνικοπολιτικούς. Το σχολείο μας έχοντας κατακτήσει αυτούς τους στόχους, κατορθώνει να απεμπολήσει την εικόνα της εσωστρέφειας μέσα από την ανάπτυξη ενός ανοιχτού διαλόγου με την κοινωνία.

Άλλωστε, πολίτες, μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν συνειδητοποιήσει πως το σχολείο είναι ένας ζωντανός οργανισμός που παρά τις συμπληγάδες της κοινωνικής πραγματικότητας καταφέρνει να δημιουργεί αφορμές για ψυχαγωγία, να συμβάλλει στην ανάπτυξη απόψεων και να κινητοποιεί την αυτενεργητική διάθεση των μαθητών μας. Πιστεύουμε ακράδαντα πως το σχολείο μας αποτελεί έναν συνεργατικό και πλουραλιστικό φορέα που συμβάλει στην πολιτιστική ανάταση του τόπου μας, συνομιλεί με τους φορείς της κοινωνίας μας και προωθεί τη φωνή και τις ανάγκες των μαθητών μας στο αίτημά τους να στηριχθούν στις όποιες πρωτοβουλίες τους, ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη και απαιτητική χρονιά για αυτούς, καθώς καλούνται να ανταπεξέλθουν στις πανελλήνιες εξετάσεις. Σε μια κοινωνία που εντείνει τον ατομοκεντρικό της χαρακτήρα, το σχολείο μας, ως μια μικρογραφία αυτής της κοινωνίας, παλεύει να ενισχύσει ένα πνεύμα συλλογικότητας και συναδελφικότητας για να το μεταλαμπαδεύσει ιδιαίτερα στους μαθητές, τους αυριανούς πολίτες, τονίζοντάς τους την ανάγκη ανάπτυξης ενός τέτοιου πνεύματος σε μια κοινωνία ανθρώπινη και ουσιαστική.

Εκ μέρους των μαθητών και της σχολικής κοινότητας θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόθερμα την τοπική κοινωνία και τους φορείς που αγκάλιασαν για ακόμη μια φορά και στήριξαν με τη συμμετοχή τους την προσπάθειά μας και συνέβαλαν στην επιτυχή και έμπρακτη πραγμάτωση αυτής της εκδήλωσης."


Πηγή : kyparissiotis