Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Φιλιατρά: Χωρίς Ταχυδρόμο από την Δευτέρα

Χωρίς δεύτερο διανομέα θα μείνουν, όπως όλα δείχνουν, από την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, οι κάτοικοι των Φιλιατρών και τα χωριά που εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Φιλιατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες του filiatranet, η Διοίκηση αποφάσισε να μεταθέσει την μία υπάλληλο στα ΕΛΤΑ των Γαργαλιάνων, προκειμένου να καλυφθεί η θέση του εκεί υπαλλήλου που παίρνει μετάθεση για την Καλαμάτα.

Η παραπάνω τακτική της διοίκησης θυμίζει ΔΕΗ Φιλιατρών, αλλά και αντίστοιχες άλλων υπηρεσιών, όπου πλέον ο ένας ταχυδρόμος αναγκάζεται τώρα να καλύψει μόνος του την 3η μεγαλύτερη περιοχή της Μεσσηνίας σε πληθυσμό, μετά την Καλαμάτα και την Μεσσήνη. Και ενώ ήδη οι οργανικές θέσεις στα Φιλιατρά, σταδιακά από 5 έχουν μειωθεί στους 4, τώρα θα αναγκαστεί το συγκεκριμένο υποκατάστημα να λειτουργήσει μόνο με τρεις υπαλλήλους, όπου οι 2 απασχολούνται στο υποκατάστημα για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Παράλληλα στους Γαργαλιάνους ο υπάλληλος που είναι κάτω των 40 ετών και ανύπαντρος, ενώ εις γνώσιν του διορίστηκε εκεί, ζήτησε και κατάφερε να πάρει μετάθεση στην Καλαμάτα, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται τώρα η ταχυδρόμος στα Φιλιατρά, η οποία είναι παντρεμένη με δύο παιδιά, να "ξεσπιτωθεί". Την ίδια στιγμή που το γραφείο στην Καλαμάτα λειτουργεί ήδη με 2 άτομα πλεονάζων προσωπικό, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται άλλη μία υπάλληλος.

Η απαξιωτική αυτή στάση της Διοίκησης για το υποκατάστημά στα Φιλιατρά, θα επιφέρει έντονα προβλήματα στην διανομή της αλληλογραφίας στην περιοχή, καθώς είναι αδύνατον να καλυφθεί από τον έναν και τον μοναδικό ταχυδρόμο, που συνταξιοδοτείται μέσα στην επόμενη χρονιά. Αυτή η κατάσταση θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο στο τέλος του μήνα, με την αύξηση του φόρτου εργασίας, που θα προκληθεί από τους αναμενόμενους λογαριασμοούς της ΔΕΗ, των τηλεπικοινωνιών, αλλά και της ύδρευσης.

Με αφορμή την παραπάνω κατάσταση, οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος των Φιλιατρών τονίζουν ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την έγκαιρη εξυπηρέτηση των κατοίκων χωρίς προβλήματα και παράλληλα ζητούν την κατανόηση τους. Άλλη μία υπηρεσία στην περιοχή μας υποβαθμίζεται, με συνέπεια να υπολειτουργεί και με μεγάλο κίνδυνο στο άμεσο μέλλον ακόμη και να καταργηθεί.


Πηγή : filiatra net