Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Δανοί τουρίστες έστρωσαν λιόπανα και μάζεψαν ελιές

Για 6η συνεχόμενη χρονιά το πρακτορείο Τριγκιλίδας διοργανώνει με επιτυχία το πρόγραμμα «Λιομάζωμα στην Μεσσηνία» σε Δανούς τουρίστες, προσφέροντας τους μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία : να γνωρίσουν από κοντά την συλλογή του ελαιοκάρπου συμμετέχοντας οι ίδιοι στην όλη διαδικασία, να δουν πως επεξεργάζεται ο καρπός της ελιάς και στη συνέχεια να γευτούν το περίφημο αγουρόλαδο μαζί με άλλες παραδοσιακές λιχουδιές του τόπου, όπως λαλάγγια, καψαλιστό ψωμί, ελιές, τυρί σφέλα, παστό, λουκάνικο, παξιμάδια και γλυκίσματα όπως δίπλες και κουραμπίεδες.

«Μάζεψαν ελιές. Έστρωσαν το λίοπανο, κλάδεψαν και ράβδισαν τα κλαδιά στα ελαιόδεντρα, σάκιασαν τον μαζεμένο καρπό στην περιοχή του Λυκοτράφου Μεσσηνίας». Στην συνέχεια επισκέφθηκαν το ελαιοτριβείο Καρούμπαλης Α.Ε. στο χωρίο της Μάδαινα Μεσσηνίας, όπου είδαν την επεξεργασία του ελαιοκάρπου από κοντά και γευτήκαν το φρέσκο αγουρόλαδο με καψαλιστό ψωμί, τη γνωστή καψάλα και άλλα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το μεσημέρι επισκέφθηκαν και γευμάτισαν στο παραδοσιακό εστιατόριο Πέτρινο στο χωριό Ανάληψη , με παραδοσιακά μανιάτικα και μεσσηνιακά προϊόντα, και χόρεψαν υπό τους ζωντανούς ήχους ελληνικής παραδοσιακής μουσικής» Οι ίδιοι τουρίστες έμειναν κατενθουσιασμένοι από την πρωτόγνωρη -για τους περισσότερους-εμπειρία αυτή και εξέφρασαν την γνώμη τους για τη δυσκολία που έχει το μάζεμα της ελιάς.


Πηγή : radio 936