Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Θαυμάστε από θαλάσσης τη Μεσσηνιακή Μάνη και τα βενετσιάνικα κάστρα

Την ευκαιρία να γνωρίσουν μιαν άλλη πλευρά της Μεσσηνίας θα έχουν επισκέπτες και κάτοικοι της περιοχής αυτό το καλοκαίρι, με το σκάφος «Ρότα ΙΙ» του κ. Πάνου Γεωργακόπουλου, το οποίο πολύ σύντομα ξεκινά ημερήσιες θεματικές εκδρομές.

Ήδη έχει καταρτισθεί πρόγραμμα για μια εκδρομή στη Μεσσηνιακή Μάνη και άλλη μία στα βενετσιάνικα κάστρα. Το «πλωτό έπιπλο», όπως έχει χαρακτηρισθεί ο συγκεκριμένος τύπος σκάφους λόγω της πολυτελούς επένδυσής του με ξύλο, κατασκευάσθηκε το 1958 στην Ολλανδία και ανήκει στην κατηγορία «gentleman’s boat». Κατασκευάσθηκαν συνολικά 160 σκάφη, κι αυτό είναι το 135Ο και το μοναδικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή παγκοσμίως. Η ιστορία του, δε, λέει ότι προοριζόταν για Έλληνα εφοπλιστή και γι’ αυτό έχουν προσεχθεί ιδιαίτερα οι λεπτομέρειες.

Δύο εκδρομές

Μεσσήνιος ο κ. Γεωργακόπουλος, όπως είπε μιλώντας στο «Θάρρος», πάντα θαύμαζε τη Μεσσηνία και επιθυμία του είναι να γνωρίσουν όλες τις πλευρές της κάτοικοι αλλά και επισκέπτες του νομού. Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο το «Ρότα ΙΙ» θα ξεκινήσει δύο ημερήσιες εκδρομές την εβδομάδα. Η πρώτη στη Μεσσηνιακή Μάνη και η δεύτερη στα βενετσιάνικα κάστρα. Το πλοίο θα αναχωρεί στις 10.00 το πρωί από το λιμάνι της Καλαμάτας και θα επιστρέφει περίπου 8 ώρες μετά. Θα κάνει και ένα, δύο αγκυροβόλια, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να κάνουν μπάνιο, ενώ θα είναι δυνατό να ταξιδεύουν 46 άτομα (συν 3 άτομα πλήρωμα).

Παράλληλα, υπάρχει η σκέψη για πραγματοποίηση και μιας βραδινής εκδρομής, η οποία θα ξεκινά λίγο πριν από το ηλιοβασίλεμα, ενώ θα οργανώνονται και βραδινές ρομαντικές εκδρομές με ζωντανή μουσική. Οι τιμές θα ανακοινωθούν σύντομα και, όπως είπε ο κ. Γεωργακόπουλος, αυτές θα είναι ρεαλιστικές.

Άνετοι χώροι

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα χρονοναύλωσης του σκάφους, αν κάποιος θέλει να κάνει μερικές ημέρες διακοπές μόνος του, ή ναύλωσης για ένα ρομαντικό δείπνο, ένα πάρτυ ή μια φωτογράφηση. Στο σκάφος υπάρχουν άνετοι χώροι, ειδικός χώρος για ηλιοθεραπεία, άνετη πλατφόρμα για να μπορούν να κάνουν μπάνιο και ηλικιωμένα άτομα, καθώς και ένα εξωλέμβιο σκάφος για θαλάσσια παιχνίδια.

Στην παρατήρηση του «Θάρρους» πως έχουν γίνει κι άλλες παρόμοιες προσπάθειες στο παρελθόν, χωρίς όμως θεματικά αποτελέσματα, ο κ. Γεωργακόπουλος σχολίασε: «Πιστεύω πως πρέπει να υποστηρίζεις αυτό που κάνεις και υπάρχουν πολλές παράμετροι γι’ αυτό. Ο κόσμος δε θέλει προχειρότητες. Απευθυνόμαστε και σε μεγάλες ηλικίες και έχουμε προνοήσει για τις ανέσεις που πρέπει να υπάρχουν. Δεν υπάρχει τίποτα πρόχειρο σε εμάς. Πρέπει να δώσεις στον επιβάτη να καταλάβει ότι αυτό το σκάφος γίνεται για μερικές ώρες δικό του. Να τον κάνεις εκείνες τις ώρες να νιώσει άρχοντας και πλοιοκτήτης μέσα στο σκάφος».

Της Βίκυς Βετουλάκη




Πηγή : tharros news