Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας στον Αγρίλη Φιλιατρών

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων στα πλαίσια της «Γιορτής Καρπουζιού Μεσσηνίας, που ξεκίνησαν χθες το απόγευμα και ολοκληρώνονται απόψε στον μαγευτικό Αγρίλη Φιλιατρών! Αρκετός κόσμος από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας περιηγείται στα περίπτερα Συλλόγων, φορέων και επιχειρήσεων της περιοχής, στον παραλιακό δρόμο του Αγρίλη, απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα, δίπλα στο γραφικό λιμανάκι, βλέποντας και μαθαίνοντας για τα τοπικά προϊόντα και την περιοχή.

Χθες, πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, οι executive chefs από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος - παράρτημα Καλαμάτας Γιώργος Μαύρος, Αγγελόπουλος Μιχάλης, Μπαρντέας Στέλιος και Θανάσης Χρονόπουλος καθώς και οι young chefs Νικολέτα Καλκαβούρα, Ελένη Τσαλουχά και Θανάσης Πολίτης σκάλισαν καρπούζια και δημιούργησαν σε αυτά όμορφα και εντυπωσιακά σχέδια, ενώ παρασκεύασαν λαχταριστά εδέσματα από καρπούζι και δροσιστικά cocktails! Ακολούθως, έγιναν δύο ομιλίες με θέματα: «Εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην παραγωγή καρπουζιού» με ομιλητή τον Δρ Σπύρο Φουντά, Επίκουρο Καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και «Η εξέλιξη των εξαγωγών του ελληνικού καρπουζιού. Υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση των πωλήσεων;» με ομιλητή τον Τάκη Ορφανό Εκδότη του Περιοδικού «Φρουτονέα». Η βραδιά συνεχίστηκε με μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα «ΣΠΟΝΔΕΣ».

Σήμερα το απόγευμα, εκτός από την περιήγηση των επισκεπτών στα περίπτερα, τα μικρά παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με το Θίασο σκιών Αθανασίου. Θα κατασκευάσουν φιγούρες καραγκιόζη και θα παρακολουθήσουν την παράσταση «Ο καραγκιόζης στο πανηγύρι». Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν το βράδυ με το συγκρότημα «ΤΑΞΙΜΙ».

Και τις δύο μέρες στα εκθεσιακά περίπτερα παραγωγοί και επαγγελματίες της περιοχής αλλά και εταιρείες αγροτικού ενδιαφέροντος προβάλλουν τα προϊόντα τους. Σε όλους τους επισκέπτες οι παραγωγοί προσφέρουν δροσερό καρπούζι Τριφυλίας, ενώ σύλλογοι και επιχειρήσεις γευστικά κεράσματα!

*Αναλυτικό φωτορεπορτάζ από τη Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας στο φύλλο του «Θ» αύριο Κυριακή.

Του Ηλία Γιαννόπουλου




Πηγή : tharros news