Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Αντίδραση από Τριφυλία για τα πρόστιμα Τατούλη

Δικηγόρο όρισε την Παρασκευή ο Δήμος Τριφυλίας για να προσβάλει την απόφαση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη ο οποίος έριξε πρόστιμα στο δήμο για τους βιολογικούς καθαρισμούς Κυπαρισσίας και Φιλιατρών.

Η απόφαση για ορισμό δικηγόρου ελήφθη στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, με τον δήμο να δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να μην αφήσει έτσι το νέο πρόστιμο που του ήρθε από τον περιφερειάρχη, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο για περιβαλλοντικά ζητήματα.

Να σημειώσουμε ότι ήδη την ενόχλησή του για τα πρόστιμα της Περιφέρειας έχει εκφράσει και ο ίδιος ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας και η χθεσινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής δείχνει ότι ο δήμος κάνει ένα βήμα παραπέρα απέναντι στην Περιφέρεια. Τα τελευταία πρόστιμα που έπεσαν αφορούσαν τον βιολογικό Κυπαρισσίας για τον τρόπο διάθεσης της λυματολάσπης η οποία καταλήγει στη χωματερή στο Αλιμάκι, για το γεγονός ότι η πόλη δεν έχει πλήρες ξεχωριστό δίκτυο ομβρίων και λυμάτων, αλλά και για τον βιολογικό Φιλιατρών αφού κατά τον έλεγχο που είχε γίνει δεν είχε εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους.

Πάντως απορίας άξιο είναι αν ο δήμος μπορεί και αν θα κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις και εργασίες ώστε τα πρόστιμα αυτά να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

Κ.Μπ.


Πηγή : eleutheria online