Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Για άλλη μια φορά, η Τριφυλία στη ΝΕΡΙΤ

Η εκπομπή που «γυρίζει» την Ελλάδα από άκρη σε άκρη, προβάλλοντας τα υπέροχα μέρη που έχει η πατρίδα μας, όμορφους τουριστικούς προορισμούς, καινοτομίες των κατοίκων σε πολλές περιοχές, άλλη μια φορά αφιέρωσε χρόνο για την προβολή της υπέροχης Τριφυλίας. Την γνωρίσαμε ως «Μένουμε Ελλάδα» στη ΝΕΤ και συνεχίζει ως «Επι_Μένουμε Ελλάδα» στη ΝΕΡΙΤ.

Με καλεσμένη την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Ξενοδόχων και Καταλυμάτων Τριφυλίας, κα. Γεωργία Χριστοδούλου, η εκπομπή που πολλές φορές έχει μιλήσει για την περιοχή μας, επανήλθε με αναφορές στην «ναυαρχίδα της Τριφυλίας» στα καταλύματα, όπως την χαρακτήρισε η κα. Χριστοδούλου που δεν είναι άλλη από την εγκατάσταση του «Costa Navarino» (της Ελλάδας θα λέγαμε εμείς), τις ατελείωτες παραλίες, από Λαγκούβαρδο μέχρι τα όρια του Νομού ,Μεσσηνίας την Νέδα.

Από την κα. Χριστοδούλου έγινε αναφορά στα μέρη που μπορεί να επισκεφθεί κάποιος, έχοντας ως «ορμητήριο» κάποιο κατάλυμα της Τριφυλίας. Από το Ενετικό Κάστρο της Άνω Πόλης της Κυπαρισσίας, μέχρι τα κάστρα της Πύλου, της Μεθώνης και της Κορώνης. Τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, τους καταρράκτες στη Νέδα και το Πολυλίμνιο, τις παραλίες αναπαραγωγής των θαλάσσιων χελωνών «Καρέτα-Καρέτα», λόγος ανάπτυξης του σχολικού τουρισμού.

Για την πληρότητα και τις τιμές των δωματίων οι οποίες κινούνται σε φυσιολογικά επίπεδα.
Επίσης μίλησε για τα τοπικά προϊόντα όπως το κρασί από το «Πυργάκι» (Πύργος Τριφυλίας), ποικιλίες Φιλέρι και Μαλαγουζιά, το τσίπουρο «Νταραίου» από την Κυπαρισσία (ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα, όπως μας έχει εκμυστηρευτεί ο οινοχόος Δημήτρης Σπυρόπουλος, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων). Μίλησε ακόμα για τα ντόπια προϊόντα που περιλαμβάνονται στο ελληνικό πρωινό όπως τα αποξηραμένα σύκα (τσαπέλες), ελιές και πατέ ελιάς με το βραβευμένο Brand Π.Ο.Π Καλαμάτας.

Τέλος μίλησε για την καθιερωμένη πλέον «Γιορτή του Καρπουζιού» στον Αγρίλη και το «Παζάρι Αντικών» στα καλντερίμια της Παλιάς Πόλης στην Κυπαρισσία. Μια ακόμα ευκαιρία προβολής της Τριφυλίας μέσα από τον φακό της δημόσιας τηλεόρασης και της εκπομπής» «Επι_μένουμε Ελλάδα» που μπορείτε να παρακολουθήσετε κάνοντας κλικ ΕΔΩ, ξεκινώντας από το 51:20 μέχρι 1:05:00. Δεκατέσσερα ολόκληρα λεπτά γεμάτα Τριφυλία.


Πηγή : kyparissia-news