Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Που θα κριθεί το ντέρμπι τίτλου για τον ΑΟΚ

Τις διαφορές τους θα λύσουν μια και καλή αύριο στη Μεσσήνη ο Πάμισος και η Κυπαρισσία, σε ένα ντέρμπι κορυφής που θα αναδείξει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και το φετινό πρωταθλητή Μεσσηνίας. Ενα παιχνίδι μια χρονιά για τους δύο μονομάχους που απέδειξαν καθ” όλη τη διάρκεια του μαραθωνίου πως είναι οι καλύτερες ομάδες της Α” τοπικής.Πολλοί αναρωτιούνται που θα κριθεί το Σαββατιάτικο ντέρμπι, ποιοι παράγοντες δηλαδή θα καθορίσουν την εξέλιξη του… Εμείς θα προσπαθήσουμε σήμερα να αποκρυπτογραφήσουμε τους δύο αντιπάλους, αναλύοντας τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους και να προβλέψουμε τι θα είναι αυτό που θα κρίνει το ντέρμπι. Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι η κάθε μία ομάδα έχει από ένα πλεονέκτημα…

Ο Πάμισος πως θα παίξει στο γήπεδο του εκεί που παραδοσιακά είναι πάνοπλος, με τον κόσμο του να ετοιμάζει εντυπωσιακή ατμόσφαιρα αποτελώντας τον 12ο παίκτη. Σίγουρα η έδρα παίζει ρόλο σε τέτοια ματς και είναι αβαντάζ των «πρασίνων» που αυτό το ματς γίνει στη Μεσσήνη. Το πλεονέκτημα της Κυπαρισσίας είναι πως στα φετινά ντέρμπι είναι άτρωτη μετρώντας 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Συνάμα στο ματς του πρώτου γύρου με τον Πάμισο στο γήπεδο της είχε κάνει… περίπατο κερδίζοντας τον αντίπαλο της με το εμφατικό 4-1. Ετσι θα έχει την ψυχολογία με το μέρος της. Πάμε να δούμε τώρα τον τρόπο παιχνιδιού της κάθε ομάδας, ποια είναι τα ατού τους και που ποντάρει. Ο Πάμισος έχει αλλάξει κάπως τον τρόπο που παίζει τις τελευταίες αγωνιστικές μετά την αποχώρηση του Στέλιου Ζάρκου.

Ο 37χρονος φορ αγωνιζόταν στην κορυφή της επίθεσης και επιδίωξη των συμπαικτών του ήταν να τον τροφοδοτούν είτε με σέντρες είτε με κάθετες πάσες. Χωρίς τον Ζάρκο ο Πάμισος έχει γίνει πιο γρήγορος με τον Πατσιώτη να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης και να απειλεί με το δυνατό σουτ που διαθέτει. Δίπλα του αγωνίζονται οι Ηλιόπουλος και Χ. Τρίψας που αλλάζουν πτέρυγες και πολλές φορές γίνονται και αυτοί φορ. Οι τρεις της μεσαίας γραμμής είναι ο Μωράκης σαν καθαρό αμυντικό χαφ και μπροστά του οι Αλεβίζος και Αντωνίου που κάνουν όλο το παιχνίδι. Η αμυντική τετράδα είναι σταθερή με τους Φιλόπουλο και Δημητρακόπουλο σέντερ μπάκ, τον Κωτσάκη δεξιά και τον Γ. Τρίψα αριστερά, ενώ ο Ανδρέου κάθεται κάτω από τα δοκάρια. Οι νησιώτες έχουν πετύχει φέτος αρκετά γκολ με μακρινά σουτ μιας και διαθέτουν παίκτες με καλά πόδια, όπως οι Χ. Τρίψας, Πατσιώτης, Ηλιόπουλος, Αντωνίου, Αλεβίζος. Ακόμη ο Πάμισος είναι ιδιαίτερα δυνατός στις στημένες φάσεις και μπορεί με τέτοιο τρόπο να ξεμπλοκάρει την αντίπαλη άμυνα. Αξίζει να σημειωθεί πως τα πλάγια μπακ δεν συμμετέχουν ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, ενώ υπάρχουν ορισμένα «νεκρά» διαστήματα σχεδόν σε κάθε παιχνίδι που έχουν κοστίσει. Από την άλλη η Κυπαρισσία έχει εδώ και αρκετό καιρό ένα σταθερό κορμό και στηρίζεται στο ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο που παίζει.

Ο ΑΟΚ έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας με πολλές εναλλαγές και εκρηκτικά διαστήματα στο παιχνίδι του… Σε ένα 20λεπτο μπορεί να πετύχει 3 και 4 γκολ, όπως έκανε άλλωστε στα ματς με Πάμισο και Εράνη. Ο Ντουγερόγλου βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, με τον Ανδρουτσή να είναι δεξιά και τον Γιαννόπουλο αριστερά στην άμυνα, ενώ οι Γαργαρώνης και Παναγόπουλος συνθέτουν το αμυντικό δίδυμο. Ο τελευταίος έχει οπισθοχωρήσει από τα χαφ στην άμυνα, δεδομένης της εμπειρίας του και της ευχέρειας του να κάνει παιχνίδι από πίσω. Ετσι ο Παναγόπουλος με την καλή τεχνική του βοηθά όταν επιτίθεται η ομάδα. Στον άξονα βρίσκονται οι Ντιόπ και Λυδιώτης, με τον πρώτο να κερδίζει πολλές πρώτες μπαλιές δίνοντας επιπλέον επιθέσεις στην ομάδα του, ενώ ο δεύτερος είναι το «μυαλό» στο χώρο του κέντρου κόβοντας και μοιράζοντας παράλληλα. Από εκεί και πέρα ο Μανδραπήλιας ξεκινά δεξί χαφ και ο Μητρόπουλος αριστερό, όμως οι δυο τους αλλάζουν θέσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα. Στην κορυφή της επίθεσης είναι ο Μιτρόφ που εκτός από την εκτελεστική του δεινότητα, πλακάρει σωστά και ανοίγει χώρους, με το Μιτρόφ να κινείται πίσω του και σε πολλές περιπτώσεις να βγαίνει σαν κρυφός κυνηγός.


Πηγή : kyparissiotis