Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Προσλήψεις σε Δήμους της Μεσσηνίας και Περιφέρεια

Πολλά παράδοξα συμβαίνουν σ’ αυτή τη χώρα.

Ένα από αυτά είναι ότι εδώ και τρία χρόνια περίπου η τρικομματική και τώρα δικομματική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου απομείωσης του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα από προσωπικό. Από την άλλη, όμως, προκηρύσσει συνεχώς θέσεις μισής εργασίας και μισού μισθού.

Έτσι, όπως ανακοινώθηκε, το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η πρόσληψη 10.000 ανέργων στις Περιφέρειες και τους Δήμους όλης της χώρας. Δυνατότητα αίτησης έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνω των 18 ετών, οι οποίοι ανήκουν στη βαθμίδα της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, είναι δηλαδή απόφοιτοι Γυμνασίου ή Δημοτικού για όσους αποφοίτησαν μέχρι το 1980.

Οι άνεργοι θα αξιολογηθούν με βάση κυρίως κοινωνικά κριτήρια, όπως η διάρκεια της ανεργίας και η οικονομική τους κατάσταση. Οι συμβάσεις όσων επιλεγούν θα είναι πεντάμηνες, χωρίς τη δυνατότητα να παραταθούν ή να ανανεωθούν, ενώ θα λαμβάνουν μισθό 427 ευρώ το μήνα οι άνεργοι έως 25 ετών και 490 ευρώ το μήνα οι άνεργοι άνω των 25 ετών, με καλυμμένες τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι:

κλητήρες, αποθηκάριοι, επιμελητές, φύλακες, προσωπικό καθαριότητας, αρχειοθέτες, προσωπικό μαγειρείου, εργάτες διαφόρων ειδικεύσεων, βοηθητικό προσωπικό.

Στην Πελοπόννησο προβλέπεται να καλυφθούν 539 θέσεις.

Στους Δήμους της Μεσσηνίας ειδικότερα:

Δήμος Οιχαλίας 9, Δήμος Πύλου – Νέστορος 23, Δήμος Τριφυλίας 21, Δήμος Καλαμάτας 64.

Επίσης, άμεση πρόσληψη άνεργων αποφοίτων Λυκείου και πτυχιούχων ΑΕΙ-ΤΕΙ σε ισάριθμες θέσεις του Δημοσίου σε ολόκληρη την Ελλάδα προβλέπεται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Όσοι επιλεγούν, θα εργαστούν σε ασφαλιστικά ταμεία, Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών, σωφρονιστικά καταστήματα και στον ΕΟΠΥΥ, ενώ οι συμβάσεις τους θα είναι πεντάμηνες, χωρίς ελπίδα να ανανεωθούν ή να παραταθούν. Για την Πελοπόννησο, ο αριθμός που ανακοινώθηκε αφορά 1.843 άτομα.

Οι ειδικότητες που επιλέγονται:

αγρονόμοι, τοπογράφοι, γεωπόνοι, επαγγέλματα Υγείας-Πρόνοιας (νοσηλευτές, οδοντίατροι, γιατροί, βρεφοκόμοι, ψυχολόγοι), μηχανολόγοι, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, χημικοί, μηχανικοί Πληροφορικής και Δικτύων, πληροφορικής, μηχανικί Η/Υ, εργοδηγοί, βοηθητικό προσωπικό, γενικών καθηκόντων, γεωλόγοι, δασοπόνοι, γεωτεχνικοί, αποθηκάριοι, νομικοί και πολιτικών επιστημών, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, κλητήρες, παιδαγωγοί, φροντιστές, γραφίστες, κτηνίατροι, διοικητικού, οικονομικού, λογιστικού, γραμματείς, μεταφραστές, διερμηνείς, βιβλιοθηκονόμοι, τουριστικών επαγγελμάτων, στατιστική.

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα αξιολογηθούν με βάση τη διάρκεια ανεργίας, το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα, την ηλικία και την οικογενειακή κατάσταση.

Οι μηνιαίες απολαβές όσων επιλεγούν θα κυμαίνονται στα 490 ευρώ καθαρά για όσους είναι άνω των 25 ετών και στα 427 ευρώ καθαρά για τους νέους κάτω των 25 ετών, ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές θα είναι καλυμμένες.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Α.Π.


Πηγή : tharros news