Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Η γενναιότητα κάνει τη διαφορά και η Καλαμάτα έδειξε το δρόμο

Το TEDxKalamata, ολοκληρώθηκε με μία μεγάλη υπόσχεση για το μέλλον! Στις 26 και 27 Ιουλίου το Κάστρο της Καλαμάτας και η Αρχαία Μεσσήνη, φιλοξένησαν την ελπίδα για έναν νέο, δυναμικό, γενναίο κόσμο.

Το δεύτερο TEDxKalamata κατάφερε να παρουσιάσει παγκόσμιες ιδέες και πρωτοτυπίες από προσωπικότητες διεθνούς βεληνεκούς και να προσελκύσει και να εμπνεύσει πλήθος κόσμου από όλη την Πελοπόννησο. Το Brave New World ήταν το πρώτο TEDx στον κόσμο που πραγματοποιήθηκε σε αρχαίο ελληνικό θέατρο. Η υποβλητικότητα του Εκκλησιαστηρίου της Αρχαίας Μεσσήνης προετοίμασαν το δρόμο για μια σειρά από εκπληκτικές ομιλίες. Έδειξε πώς η Καλαμάτα μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας και ένα κέντρο που εκφράζει την κουλτούρα και τον πολιτισμό μιας νέας εποχής.

Σπουδαίες προσωπικότητες από οκτώ χώρες με σπουδαία δράση στους τομείς της τεχνολογίας, της πολιτικής, της επιστήμης, της επιχειρηματικότητας, της τέχνης, του εθελοντισμού, της κοινωνικής δράσης μοιράστηκαν τις ιδέες και το όραμα τους για έναν νέο γενναίο κόσμο.

Δύο βράδια, δύο μοναδικοί χώροι, ο David Sim, o Σταύρος Μπένος, ο Martijn Arets, η Rokhaya Diallo, ο Άρης Μεσσήνης, η Φιλιώ Κοντραφούρη, ο Κώστας Περήφανος, η Δώρα Γιαννίτση, ο Πέτρος Θέμελης, η Safak Pavey, ο Αντρέας Ραπτόπουλος, ο Fred Pearce, ο Φώτης Αντωνόπουλος, ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, ο Κώστας Μάλλιος, οι Hang Massive και η Χορευτική Ομάδα 21 έδειξαν τον τρόπο με τον οποίο μία μικρή πόλη μαζί με μία ομάδα εθελοντών διαμορφώνουν με αισιοδοξία την επόμενη ημέρα.

Ζούμε σε μια εποχή ανήσυχη, που αποτελεί τη γέφυρα με το μέλλον και που οι ιδέες γίνονται πράξη. Είναι η εποχή όπου διαφορετικές μεταξύ τους ομάδες, ιδέες και τεχνολογίες καλούνται να συνεργαστούν με στόχο ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο αύριο. Πόλεις σχεδιασμένες για τον άνθρωπο, η επόμενη γενιά της τεχνολογίας, οι μεταφορές του μέλλοντος, οι ανοικτές στη διαφορετικότητα κοινωνίες, η δύναμη της αλληλεγγύης και της ομαδικότητας ήταν μεταξύ άλλων τα θέματα που παρουσιάστηκαν στο TEDxKalamata.

Δεκαοκτώ ομιλητές - Δεκαοκτώ ιδέες που η μία συμπλήρωνε και ενίσχυε την άλλη - Ένας κοινός τόπος δράσεων και ενεργειών.

Το TEDxKalamata, έδειξε στην πόλη της Καλαμάτας, πώς ένας νέος, γενναίος κόσμος μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Εστίασε σε δεκαοκτώ πρόσωπα που με τις ιδέες, τις πράξεις και με τις δράσεις τους δείχνουν το δρόμο για το μέλλον. Παρουσίασε ιδέες που αξίζει να διαδώσουμε, οπώς είναι και το κεντρικό σύνθημα του TED (Ideas Worth Spreading).


Πηγή : messinia portal