Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Την Πέμπτη, σε δημόσια συνεδρίαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, έγινε η επικύρωση των αποτελεσμάτων της εκλογής της 18ης Μαΐου και της επαναληπτικής εκλογής της 25ης Μαΐου για την ανάδειξη της Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Τριφυλίας του Νομού Μεσσηνίας και ανακηρύχθηκε επιτυχών ο συνδυασμός «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ξεκινάμε» και δήμαρχος ο Παναγιώτης Κατσίβελας.

Με την απόφαση έγινε ανακήρυξη του επιτυχόντος και των επιλαχόντων συνδυασμών, του δημάρχου, των τακτικών και αναπληρωματικών δημοτικών συμβούλων κάθε συνδυασμού, των τακτικών και αναπληρωματικών συμβούλων της κάθε εκλογικής περιφέρειας κάθε συνδυασμού, των τακτικών και αναπληρωματικών συμβούλων των δημοτικών κοινοτήτων, των συμβούλων των τοπικών κοινοτήτων, των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων και των αναπληρωματικών τους.

Στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, που από 33 θα έχει - από 1η Σεπτεμβρίου που αρχίζει η νέα δημοτική περίοδος - 27 μέλη, η συμπολίτευση, δηλαδή ο επιτυχών συνδυασμός «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ξεκινάμε», θα έχει 16 δημοτικούς συμβούλους και οι επιλαχόντες συνδυασμοί «Η Τριφυλία αλλάΖΕΙ» 8 δημοτικούς συμβούλους, η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση Δήμου Τριφυλίας 2 συμβούλους και η Λαϊκή Συσπείρωση 1 σύμβουλο.

Με το συνδυασμό «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ξεκινάμε» εξελέγησαν:

από τη Δ.Ε. Κυπαρισσίας οι Παναγιώτης Τσίγγανος (πρώτος σε ψήφους) με 1.030 ψήφους, Μαρία Πανουσιοπούλου με 871, Ζαχαρίας Κανελλόπουλος με 858 και Γιάννα Κωνσταντέλου με 692, από τη Δ.Ε. Φιλιατρών οι Δημήτρης Σαρμαντζής με 954 ψήφους, Βασίλης Παπαθεοδοσίου με 623 και Τάσος Πούλος με 531, από τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων οι Γιάννης Αδρακτάς με 703 ψήφους, Αλέξανδρος Τζωρτζίνης με 666, Γιάννης Κατσούλας με 635, Γιάννης Καλκαβούρας με 545 και Αναστάσιος Αδρακτάς με 527, από τη Δ.Ε. Αυλώνος οι Σπύρος Χρονόπουλος με 483 ψήφους και Γιώργος Τσακανίκας με 474, από τη Δ.Ε. Αετού ο Γιάννης Μερκούρης με 962 ψήφους και από το Δ.Ε. Τριπύλης ο Θεόδωρος Τσαλαμανδρής με 402.

Από το συνδυασμό «Η Τριφυλία αλλάΖΕΙ» εξελέγησαν:

Από τη Δ.Ε. Κυπαρισσίας οι Σωτήρης Μπακούρος με 813 ψήφους και Δημήτρης Κουτσούλης με 741, από τη Δ.Ε. Φιλιατρών οι Ανδρέας Στεργιόπουλος με 442 και Γιώργος Ασημακόπουλος με 420, από τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων ο επικεφαλής του συνδυασμού Ευστάθιος Ανδρινόπουλος και οι Γιώργος Σκιαδάς με 644 ψήφους και Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος με 608, από τη Δ.Ε. Αετού ο Αλέξανδρος Κουτρουμπής με 386 ψήφους.

Από τη Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση εκλέγονται ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιώργος Θεοδωρακόπουλος που παίρνει την έδρα στη Δ.Ε. Κυπαρισσίας και στη Δ.Ε. Φιλιατρών ο Δημήτρης Τάμπασης με 379 ψήφους.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σαράντος Κουκούμης παίρνει την έδρα στη Δ.Ε. Φιλιατρών.


Πηγή : tharros news