Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014

Η...ψυχρή δολοφονία από τις τράπεζες 71 χρόνου - Τι λένε οι αγρότες της Τριφυλίας!!!

Νέες πτυχές της υπόθεσης αυτοκτονίας του 71χρονου αγρότη Γιώργου Λούζη από τους Δολούς βλέπουν πλέον το φως της δημοσιότητας.

Οπως έκανε γνωστό η οικογένειά του ο 71χρονος δεν είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την τράπεζα, αλλά αφορμή για το τραγικό περιστατικό που συγκλόνισε τη Μεσσηνία και όχι μόνο, στάθηκε η απόρριψη της ανανέωσης δανεισμού από τη μία, αλλά και η χωρίς προειδοποίηση ανάληψη των χρημάτων του δανείου από άλλο δικό του λογαριασμό. Από το 2005 είχε συνάψει με την τράπεζα συμφωνία για ένα αγροτικό δάνειο με ανοιχτό κεφάλαιο ύψους 3.000 ευρώ, το οποίο ανανεωνόταν ανά διετία και ο ίδιος είχε την υποχρέωση να καλύπτει τους τόκους, διαδικασία στην οποία ήταν απολύτως συνεπής. Το Νοέμβριο του 2013 η τράπεζα κάλεσε τον 71χρονο να ανανεώσει το δάνειο. Για το σκοπό αυτό προσκομίστηκαν τα απαραίτητα έγγραφα και από την τράπεζα τον ενημέρωσαν ότι ο φάκελος ήταν άρτιος. Από τότε όμως μέχρι και την Πέμπτη 19 Ιουνίου δεν υπήρξε κάποια περαιτέρω ενημέρωση, όταν εκπρόσωπος της τράπεζας επικοινώνησε με τον 71χρονο και τον ενημέρωσε ότι η ανανέωση απορρίφθηκε λόγω ηλικίας και ότι τόσο το κεφάλαιο, όσο και οι τόκοι (που ακόμα δεν είχαν λήξει) είναι άμεσα απαιτητοί.

Και σαν να μην έφτανε αυτό τον ενημέρωσαν ότι η τράπεζα “ρούφηξε” τα παραπάνω ποσά αυτόματα από άλλο λογαριασμό του ίδιου ατόμου, στον οποίο έμπαιναν η σύνταξη και οι όποιες αγροτικές επιδοτήσεις. Το γεγονός αυτό ήταν ουσιαστικά η αφορμή για να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο η ήδη κλονισμένη υγεία του 71χρονου, ο οποίος προσφάτως είχε υποβληθεί και σε επέμβαση καρδιάς. Η ψυχολογική πίεση που υπέστη ο Γιώργος Λούζης ήταν τόσο μεγάλη, που ουσιαστικά τον οδήγησε στο απονενοημένο διάβημα. «Είχε ένα δάνειο που είχε πάρει πριν από μερικά χρόνια για καλλιέργειες και το οποίο εξυπηρετούσε κανονικά. Η δόση ήταν κάπου 180 ευρώ τον μήνα. Το δάνειο δεν ήταν “κόκκινο” και αυτό βεβαιώθηκε από την τράπεζα» σημείωσε η δικηγόρος Μαρία Βεργινάδη μιλώντας στην "Εφημερίδα των Συντακτών" και συνέχισε: «Για λόγους που δεν έχουμε καταλάβει ακόμα η τράπεζα με το "έτσι θέλω" τράβηξε 3.300 ευρώ από τον λογαριασμό, αφήνοντας περίπου 80 ευρώ υπόλοιπο. Σε ερώτησή μου προς την υπάλληλο των δανείων γιατί έγινε αυτό, η απάντηση ήταν "βρήκαμε χρήματα και τα πήραμε"».

ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Ως δολοφονία καταγράφεται η απώλεια του συναδέλφου τους αγρότη στους Δολούς, με ηθικούς αυτουργούς τους τραπεζίτες και όσους τους στηρίζουν, σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Γαργαλιάνων και ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν: «Η Επιτροπή Αγώνα Γαργαλιάνων και ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών εκφράζουν τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του 71χρονου συναδέλφου αγρότη από τους Δολούς. Στο μυαλό των αγροτών έχει καταγραφεί η απώλειά του ως δολοφονία, που ηθικούς αυτουργούς έχει τους τραπεζίτες και όσους στηρίζουν αυτό το ληστρικό σύστημα, που στο άμεσο μέλλον θα ενταθεί με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς λογαριασμών και ακινήτων. Το τραγικό γεγονός ήρθε να μας θυμίσει ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο, με την κοινωνία να είναι το θύμα. Επιβεβαιώνεται η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. Είμαστε υποχρεωμένοι στη μνήμη του εκλιπόντος συναδέλφου να οργανωθούμε και να αντισταθούμε, ώστε να πάψουμε να θρηνούμε άλλα θύματα».


Πηγή : radio 936