Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ρουμάνοι δικάζονται στην Καλαμάτα για ένοπλες ληστείες και κλοπές σε Τριφυλία και Ηλεία

Ένοπλες ληστείες και κλοπές κατηγορούνται ότι διέπρατταν σε περιοχές της Τριφυλίας και της Ηλείας τρεις νεαροί Ρουμάνοι, οι οποίοι από χθες δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξης ληστειών και κλοπών. Ήδη κρατούμενοι γι’ αυτή τη υπόθεση είναι οι δύο νεαροί Ρουμάνοι, ενώ ο τρίτος διαφεύγει. Κατηγορούμενη είναι και πρώην φίλη του φυγόδικου, στο σπίτι της οποίας βρέθηκαν κλοπιμαία.

Ένοπλες ληστείες

Αστυνομικός της ΟΠΚΕ Κυπαρισσίας κατέθεσε ότι στις 25 Ιουνίου του 2013, κατά τη διάρκεια νυχτερινής περιπολίας, είδαν τον ένα νεαρό Ρουμάνο. Όταν του φώναξαν να τον ελέγξουν, τράπηκε σε φυγή. Μόλις τον έπιασαν, σε τσάντα που κρατούσε βρήκαν ένα παλιό όπλο με φυσίγγια. Στο Τμήμα τούς αποκάλυψε ότι είχε κάνει 12 κλοπές, αλλά όχι ληστείες. Το δεύτερο Ρουμάνο, όπως είπε ο αστυνομικός, τον συνέλαβαν σε καφετέρια της Κυπαρισσίας, ενώ τον τρίτο δεν τον εντόπισαν.

Κάνοντας έρευνα στους χώρους τους, στο σπίτι της πρώην φίλης του φυγόδικου βρήκαν μια μεγάλη τηλεόραση, ένα φορητό υπολογιστή και κάποια άλλα αντικείμενα που προέρχονταν από κλοπές. Επίσης, στο σπίτι του πρώτου βρέθηκε ένα πιστόλι κρότου- λάμψης. Θύμα τους είχε πέσει ένας ηλικιωμένος που διαμένει χρόνια στο Τορόντο και επιστρέφει ανά τακτά διαστήματα στην Κυπαρισσία. Όπως κατέθεσε, δύο άτομα με κουκούλες μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα στο σπίτι, την ώρα που κοιμόταν, του κόλλησαν το όπλο στο κεφάλι, τον χτύπησαν με τη λαβή στο μέτωπο και του πήραν 5.000 δολάρια Καναδά, το ρολόι, ένα δαχτυλίδι και τα κλειδιά του σπιτιού. Αναγνώρισε, είπε, τη φωνή του δεύτερου, όταν τους συνέλαβαν. Παραδέχονται μόνο τις κλοπές Βενζινοπώλης από την Κυπαρισσία κατέθεσε ότι του επιτέθηκαν την ώρα που κατέβαινε από το αυτοκίνητό του για να πάει στο σπίτι του.

Του έβαλαν το όπλο στο στήθος και του πήραν την τσάντα που κρατούσε, νομίζοντας ότι είχε χρήματα. Αυτή, όμως, είχε λαχανικά και ο βενζινοπώλης εκμεταλλεύτηκε το χρόνο, τους έσπρωξε και προσπάθησε να ξεφύγει. Όπως είπε, τον καταδίωξαν, πυροβόλησαν 3-4 φορές στον αέρα και έφυγαν, γιατί οι γείτονες άρχισαν να βγαίνουν έξω. Δήλωσε δε, πως ανεπιφύλακτα αναγνωρίζει και τους δύο, καθώς τους ξέρει πολύ καλά. Ακολούθως κατέθεσαν ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου, όπου βρέθηκε αποτύπωμα του δεύτερου Ρουμάνου, ιδιοκτήτης ταβέρνας στον Αη- Γιαννάκη, από τον οποίο έκλεψαν τηλεόραση και υπολογιστή, ιδιοκτήτης ταβέρνας στη Ζαχάρω, απ’ που έκλεψαν τηλεόραση, ηχοσύστημα και ποτά, καθώς και άλλοι τέσσερις ιδιοκτήτες σπιτιών και αποθηκών. Στην απολογία του, ο πρώτος κατηγορούμενος, ισχυρίσθηκε ότι οι τρεις τους είχαν κάνει 4-5 κλοπές, αλλά ο ίδιος δε συμμετέσχε σε καμία ληστεία. Για την ημέρα που τον έπιασαν, είπε ότι το όπλο του το έδωσε ο δεύτερος προκειμένου να το πουλήσει, ενώ αρνήθηκε τη συμμετοχή του στις δύο ένοπλες ληστείες. Τέλος, είπε ότι ο φυγόδικος τον παρέσυρε στις πράξεις αυτές.


Πηγή : tharros news