Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Η ομιλία του προέδρου συλλόγου αναβίωσης και προστασίας άνω πόλης

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου για την Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας, σας καλωσορίζω στη συνάντησή μας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας και σας ευχόμαστε καλή χρονιά, ευτυχισμένο και δημιουργικό και όσο το δυνατό λιγότερο προβληματικό 2014. Η κοπή της φετινής βασιλόπιτας είναι μόνο η αφορμή. Ο πολιτισμός είναι η αιτία που βρισκόμαστε εδώ. Και αυτό είναι το σημαντικό. Μέσα σ’ αυτές τις αντίξοες συνθήκες που ζούμε, εμείς εδώ σήμερα τα αφήσαμε όλα στην άκρη γιατί μας συνδέει όλους μας κάτι κοινό.

Το ενδιαφέρον για τον πολιτισμό αυτού του τόπου. Γιατί πολιτισμός σημαίνει, κάθε τι που κάνει ο άνθρωπος για να βελτιώσει και να «χρωματίσει» τη ζωή του. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κι εμείς ως σύλλογος, γιατί το να παραμένει κάποιος απλός θεατής και κριτής – καλοπροαίρετος ή κακοπροαίρετος- δεν έχει κανένα νόημα. Είμαστε πολύ τυχεροί και δεν το ξέρουμε. Ζούμε σε έναν αξιόλογο τόπο, απείρου φυσικού κάλλους. Έχουμε την τιμή να είμαστε το κέντρο του Δήμου. Έχουμε ιστορία, λαογραφία, παράδοση. Του αξίζει λοιπόν αυτού του τόπου μια καλύτερη συμπεριφορά από όλους μας. Είναι γνωστό ότι όλοι μας εργαζόμαστε εθελοντικά για την λειτουργία, με τον καλύτερο τρόπο, του συλλόγου. Από το περίσσευμα του χρόνου και της διάθεσή μας, προσπαθούμε να διατηρήσουμε ζωντανή την παράδοση και την κληρονομιά του τόπου. Δεν θα αναφερθώ αναλυτικά σε ό,τι κάναμε, ή δεν μπορέσαμε να κάνουμε τον περασμένο χρόνο. Θα ευχηθώ μόνο, να οπλιστούμε με όρεξη όλοι μας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό εφέτος.

Ξέρετε όλοι ότι τα οικονομικά μας είναι πενιχρά. Σχεδόν ανύπαρκτα. Στο πλαίσιο αυτό οι δυνατότητές μας είναι περιορισμένες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν καταφέρνουμε αξιοπρεπώς να συντηρήσουμε εκδηλώσεις που ήδη είναι θεσμός για το σύλλογό μας, όπως η ρεμπέτικη βραδιά, ο κλείδωνας και οι εκδηλώσεις της τσικνοπέμπτης κ.α. Άλλωστε ένας από τους στόχους για εφέτος είναι η τακτοποίηση του συλλόγου, στα φορολογικά του, τα περιουσιακά του στοιχεία, την ισχυρή παρουσία του Συλλόγου στα social media δηλαδή στο facebook /internet και φυσικά την προσωπική σελίδα του συλλόγου στο διαδύκτιο. Βέβαια ενώ ο σύλλογος βρήκε τον τόπο του στο διαδύκτιο, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει βρει την φυσική του έδρα.

Απευθύνομαι στον δήμαρχο κ. Κόλλια, (ο οποίος δεν κατάφερε να έρθει αλλά επικοινώνησε μαζί μας και μεταφέρω σε όλους τις ευχές του για καλή χρονιά) που ενώ είχε την καλή πρόθεση και διάθεση, τελικά δεν ενέκρινε επισήμως ακόμα το αίτημά μας για παραχώρηση του Λαογραφικού Μουσείου για έδρα του συλλόγου μας. Να απευθυνθώ λοιπόν στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που είναι παρόντα και να τους ζητήσω να γίνουν αρωγοί της προσπάθειας που καταβάλουμε όλοι και ο σύλλογός μας να αποκτήσει επιτέλους στέγη. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τα μέλη του συλλόγου μας που δούλεψαν για αυτή την εκδήλωση και φυσικά όλους όσους προσέφεραν για την πραγματοποίηση αυτής της γιορτής


Πηγή : radio 936