Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Το παραμύθι οτι...λεφτά δεν υπάρχουν ας τελειώνει στο δήμο Τριφυλίας

ΤΟ παραμύθι στο Δήμο Τριφυλίας ότι...λεφτά δεν υπάρχουν κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει διότι κατάντησε κακόγουστο αστείο! Οι αξιωματούχοι του Δήμου διαρκώς διακηρύττουν ότι ο Δήμος δεν είναι αρμοδιότητά του για σοβαρά θέματα και από την άλλη δεν έχει χρήμα για πολιτισμό, αθλητισμό και έργα αλλά κάνει ότι του επιβάλλουν οι συνθήκες ή καλύτερα οι προτάσεις των μελών Επιτροπών του Δήμου.

Τρανό παράδειγμα η φράση του Δήμαρχου Τριφυλίας ότι ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα για το θέμα των εργατών γης και εκφράστηκε στην συγκέντρωση των αγροτών στα Φιλιατρά. Αλλά σε άλλες περιοχές της χώρας όπως Ημαθία και Θεσσαλία που συγκέντρωσαν καταστάσεις και οικογένειες Ελλήνων εργατών για αγροτικές εργασίες προφανώς ανήκουν σε άλλο πλανήτη. Όπως όταν συγκεντρώθηκαν τα 3 αθλητικά σωματεία της περιοχής και εκπρόσωπος του Δήμου τόνιζε ότι τα διοικητικά συμβούλια θα βάλουν το χέρι στη τσέπη για τα αποδυτήρια αλλά ούτε κουβέντα για το ταρτάν του γηπέδου.

Όπως για το Κολυμβητήριο που παραμένει σε αφάνεια παρότι έχει εγκριθεί από το Ελεγκτικό συνέδριο η προμήθεια χημικών. Αλλά το ένταλμα δεν πληρώθηκε ποτέ από τον περασμένο Αύγουστο με αποτέλεσμα...τα δελφίνια του ΝΟ.ΚΥ μετά την θάλασσα που πιάνει κρύο να διεξάγουν προπόνηση στο..γήπεδο. Να μην αναφερθούμε σε παραδείγματα για την καθαριότητα, τον φωτισμό, τους δρόμους, την συντήρηση δημόσιων χώρων με ένα μακρύ κατάλογο.

Η ουσία είναι ότι ο Δήμος Τριφυλίας παρά την στείρα διατύπωση ότι..λεφτά δεν υπάρχουν και άρα δεν παράγουμε έργο οδηγεί σε χρεοκοπημένες ιδέες. Αλλά οι πολίτες δεν ενδίδουν στην λογική των άκρατων πολιτικών λόγων τώρα που πλησιάζουν εκλογές. Και όταν κάνει ταμείο πριν οδεύσει στην κάλπη θα σταθμίσει τους λόγους και τις φωνές, θα ζυγίσει την ανυπαρξία λόγων και έργων αλλά κυρίως την παλαιοκομματική αντίληψη του Μαυρογιαλούρου...Τότε κάτι θα γίνει...


Πηγή : radio 936