Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Ομοφωνίες αλλά και αιχμή στην Οικ. Επιτροπή δήμου Τριφυλίας

Ομόφωνα ελήφθησαν όλες οι αποφάσεις στη προχθεσινή συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Τριφυλίας, κατά τη διάρκεια της οποίας, ωστόσο, έγινε και μία «αιχμηρή» παρέμβαση από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Μπασδάνη. Σημειώνουμε πως, από τη συνεδρίαση απουσίαζαν όλα τα Μέλη της που προέρχονται από την Αντιπολίτευση του Δ.Σ., όπως και οι αναπληρωματικοί τους. Αν και ο κ. Μπασδάνης δεν είναι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, ζήτησε και του δόθηκε ο λόγος για το θέμα της έγκρισης ανάληψης δαπανών και την ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού οικ. έτους 2013, στο οποίο μεταξύ άλλων, ήταν και η συντήρηση δημοτικού φωτισμού Δ.Ε. Αετού, στην οποία ο ίδιος έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος.

Όπως είπε τον θορύβησε το ποσό των 20.000 ευρώ που καλείται να ψηφίσει το Σώμα για τη συντήρηση του δημοτικού φωτισμού και άφησε «αιχμή» ως προς αυτό και το τι περιλαμβάνεται να γίνει με αυτό το ποσό. Ο Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος της Δ.Ε. Αετού, Γιάννης Μερκούρης, είπε πως υπάρχει η σχετική με το θέμα τεχνική περιγραφή της Τεχνικής Υπηρεσίας, την οποία ακριβώς δεν την γνωρίζει γιατι χθες ετοιμάστηκε, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Ευστάθιος Ανδρινόπουλος τόνισε ότι η Επιτροπή δεν εγκρίνει τη μελέτη, αλλά ψηφίζει την ανάληψη δαπάνης μόνο. Ακολούθως, το Σώμα, ομόφωνα ενέκρινε την ανάληψη δαπανών και ψήφισε πιστώσεις του προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικ. έτους 2013, και για τη συντήρηση του δημοτικού φωτισμού της Δ.Ε. Αετού και των Δ.Ε. Αυλώνος και Γαργαλιάνων καθώς και για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού της Δ.Ε. Αετού, για τη συντήρηση οχημάτων και την προμήθεια ανταλλακτικών, όπως, επίσης, και ποσό 2.429,25 ευρώ για ανταλλακτικά και εργασία για απορριμματοφόρο, 1.135,92 για τσάπα, 4,665,67 ευρώ για δεύτερη τσάπα, 12.000 ευρώ για υπερωρίες προσωπικού, 5.000 ευρώ για λογισμικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό Κυπαρισσίας, 14.000 ευρώ για τον Βιολογικό Καθαρισμό Φιλιατρών, 1.000 ευρώ για προμήθεια υλικών συντήρησης χώρων πρασίνου Φιλιατρών, 14.692 ευρώ για το δημοτικό φωτισμό Δ.Ε. Αυλώνος, 23.937 ευρώ για τα αντλιοστάσια και το υδραγωγείο Φιλιατρών, 24.108 ευρώ για συντήρηση αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε. Αετού, 1987,68 για πινακίδες οδοσήμανσης Αετού, 20.000 ευρώ για συντήρηση αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε. Τριπύλης.

Ομόφωνα έγινε η έγκριση δαπάνης ποσού 9.991,73 ευρώ, η διάθεση πίστωσης κι απʼ ευθείας ανάθεση του έργου «Συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων Δ.Ε. Αετού». Ομόφωνα αποφάσισαν περί μη άσκησης προσφυγής κατά των αριθ. 20/2013, 21/2013 & 22/2013 αποφάσεων Λιμενάρχη Πύλου για επιβολή προστίμων επειδή σε ελέγχους που διενήργησε το Λιμενικό της Πύλου, το μήνα Ιούλιο του 2013, δε βρήκε ναυαγοσώστη στη θέση του στην παραλία του Λαγκούβαρδου. Ομόφωνα, ορίστηκε δικηγόρος ο Νικόλαος Κατσούλας για νομική εκπροσώπηση επί της αριθ. 11/2013 αγωγής της εταιρείας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΛΑΧΑΔΑΜΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» κατά του Δήμου Τριφυλίας, υπόθεση που έρχεται από τον πρώην δήμο Γαργαλιάνων το έτος 2007 και ανάλογα με την απόφαση του δικαστηρίου ο δήμος καλείται να πληρώσει είτε 3.760 ευρώ είτε 3.450 ευρώ είτε 2.358 ευρώ! Ομόφωνα ορίστηκε συμβολαιογράφος, από την Αθήνα, για σύνταξη συμβολαιογραφικής πράξης δωρεάν παραχώρησης απορριμματοφόρου οχήματος, από το Δήμο Αθηναίων στο Δήμο Τριφυλίας, κάτι που έγινε μετά από επικοινωνία του Κυπαρίσσιου αντιδημάρχου Αθηναίων Άγγελου Αντωνόπουλου με τον αντιδήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Τσίγγανο και σχετικό αίτημα του δήμου Τριφυλίας στο δήμο Αθηναίων που ανταποκρίθηκε!

Του Ηλία Γιαννόπουλου


Πηγή : tharros news