Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Φιλιατρά: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε θερμοκήπιο στον Άγιο Δημήτριο

Για 3η φορά μέσα σε λίγες ημέρες, τα έντονα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν την περιοχή των Φιλιατρών. Στις αρχές του μήνα ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε θερμοκήπια στα Φιλιατρά, ενώ πριν 10 ημέρες πλημμύρισε θερμοκήπιο από τις έντονες βροχοπτώσεις. Εχθές το απόγευμα, λίγο πριν τις 6, ο ίδιος παραγωγός δέχθηκε ακόμη ένα πλήγμα, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στο ΚεΦΙΑπ (πρώην ΚΑΦΚΑ) Φιλιατρών.

Ο παραγωγός Ιωάννης Λυγγουνός περιέγραψε στο filiatranet.gr τις στιγμές που έζησαν στις 17:40, όταν από τον δυνατό αέρα και τον θόρυβο τρόμαξαν και μπήκαν στο σπίτι. Ο σκύλος ήταν για αρκετή ώρα στον αέρα και χάρη στην αλυσίδα που τον κρατούσε δεν τον πήρε ο ανεμοστρόβιλος. Αντίθετα τα θερμοκήπια του κ. Λυγγουνού υπέστησαν μεγάλες ζημιές όχι μόνο στα νάυλα, αλλά και στα σίδερα, ενώ δεν γλίτωσαν ούτε οι κολώνες μαζί με τα τσιμέντα που βρέθηκαν σε ύψος ακόμη και 2 μέτρων.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος που επισκέφθηκε την περιοχή, είπε: "Συνεχίζονται οι ζημιές στην Τριφυλία για φέτος μετά τις ζημιές που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες, οι παραγωγοί βρίσκονται σε δύσκολη θέση με το κόστος της ανακατασκευής να είναι πάρα πολύ μεγάλο. Με την κλιματική αλλαγή τα πράγματα αλλάζουν και πρέπει να τα δούμε από διαφορετική σκοπιά".


Παρακολουθήστε το βίντεο όπως το κατέγραψε ο φακός του filiatranet.gr:


Πηγή : filiatra net