Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Προαστιακά δρομολόγια πρότεινε ο Αλευράς για το Νομό στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο, τον οποίο και ενημέρωσε για την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της γραμμής Καλαμάτας-Μεσσήνης, κατά τη διάρκεια του Νησιώτικου πανηγυριού, ώστε να εξυπηρετούνται οι προσκυνητές και οι καταναλωτές. Του επεσήμανε, επίσης, ότι ο σταθμός της Μεσσήνης βρίσκεται κοντά στον χώρο του πανηγυριού και ότι υπήρχε πληρότητα των δρομολογίων.

Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες, ο εκπρόσωπος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ βλέπει θετικά το αίτημα και δεν δίστασε να προβλέψει ότι ο σιδηρόδρομος θα λειτουργήσει σίγουρα. Επίσης, έθεσε το αίτημα για την επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηρόδρομου στο Νομό, στις γραμμές Καλαμάτα-Μεσσήνη και ΤΕΙ καθώς και Καλαμάτα-Διαβολίτσι-Κυπαρισσία. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ του απάντησε ότι πρέπει να εκπονηθεί μελέτη βιωσιμότητας, προκειμένου να εκτιμηθεί εάν τα δρομολόγια αυτά θα καλύπτουν τα έξοδά τους ή αν θα χρειαστεί να μπουν στις λεγόμενες άγονες γραμμές ή να χρηματοδοτηθούν και από τους ΟΤΑ.

Επιπλέον, ο αντιπεριφερειάρχης επικοινώνησε σήμερα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, Κώστα Σπηλιόπουλο, από τον οποίο ενημερώθηκε για τη μελέτη κανονικοποίησης της μετρικής γραμμής Πάτρας-Πύργου-Κυπαρισσίας-Καλαμάτας. Όπως επεσήμανε ο κ. Αλευράς, ο διαγωνισμός για την ανάθεση της μελέτης έχει γίνει και μέσα στο Σεπτέμβρη αναμένεται να βγει ο ανάδοχος μελετητής. Η μελέτη έχει προϋπολογισμό 6,9 εκατ. ευρώ και χωρίζεται σε δύο μέρη, το πρώτο θα αφορά το τμήμα Πάτρα-Πύργος-Κατάκολο και το δεύτερο το κομμάτι από τον Αλφειό μέχρι την Κυπαρισσία και μετά την Καλαμάτα.


Πηγή : radio 936