Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Φυσικό αέριο στις Βιομηχανικές Περιοχές της Μεσσηνίας στα τέλη του 2015

ΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στα τέλη του 2015 υπολογίζεται ότι ο αγωγός φυσικού αερίου θα έχει φτάσει στην περιοχή μας και θα τροφοδοτεί τις Βιομηχανικές Περιοχές Σπερχογείας και Μελιγαλά. Αυτό το χρονοδιάγραμμα παρουσίασε το μεσημέρι ο δήμαρχος…

…Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος ενημερώθηκε σχετικά από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ασημάκη Παπαγεωργίου, τον οποίο επισκέφθηκε την Παρασκευή στο υπουργείο του. Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο της Καλαμάτας σύσκεψη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων τεχνικών και οικονομικών φορέων, προκειμένου να εξεταστούν θέματα σχετικά με την έλευση του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με όσα σημείωσε ο κ. Νίκας, στο τέλος του 2013 οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της Μεγαλόπολης θα συνδεθούν με το φυσικό αέριο. Η Μεγαλόπολη θα αποτελέσει τον κόμβο από τον οποίο θα διατίθεται φυσικό αέριο προς την Πάτρα και την Καλαμάτα. Μάλιστα ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι η διατομή του αγωγού είναι επαρκής ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι περιοχές της Πάτρας και της Καλαμάτας.

Στα τέλη του 2014, πρόσθεσε ο κ. Νίκας, θα ιδρυθεί η εταιρία διανομής του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο και στο τέλος του 2015 θα έχει φτάσει ο αγωγός στην Καλαμάτα. Ο δήμαρχος σημείωσε ότι επιχειρήσεις, οργανισμοί, ιδιώτες πρέπει να αρχίσουν να προσαρμόζονται στην προοπτική έλευσης του φυσικού αερίου στην περιοχή μας.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal