Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Φιλιατρά: Γιόρτασαν την λήξη του Ραμαζανιού οι Μουσουλμάνοι στο Νέο Γήπεδο

Την τελευταία ημέρα του Ραμαζανιού σήμερα, της μεγαλύτερης γιορτής των Μουσουλμάνων, γιορτάζουν οι Μουσουλμάνοι που ζουν στην Ελλάδα.

Έτσι από το πρωί της Πέμπτης έσπευσαν να κάνουν την τελευταία τους προσευχή.

Το Ραμαζάνι γιόρτασαν σήμερα το πρωί και περίπου 100 Μουσουλμάνοι που ζουν στα Φιλιατρά και τη γύρω περιοχή, στο νέο γήπεδο των Φιλιατρών που τους παρεχώρησε ο Δήμος Τριφυλίας για να εκτελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Με την ύπαρξη πολλών μουσουλμάνων στην Ελλάδα τη τελευταία δεκαετία άρχιζαν να δημιουργούνται αρκετές απορίες γύρω από τις γιορτές και τις συνήθειες τους. Μία γιορτή είναι και το Ramadan ή Ραμαζάνι, όπως αποκαλείται στα ελληνικά.

Κατά τη διάρκειά του όλοι οι ενήλικες και υγιείς Μουσουλμάνοι είναι υποχρεωμένοι να απέχουν από κάθε τροφή, νερό, τσίχλες, κάθε είδους καπνό, οποιαδήποτε ερωτική επαφή από την ανατολή ως τη δύση του ηλίου. Ωστόσο αυτό είναι το καθαρά εξωτερικό, πρακτικό μέρος της νηστείας. Η πνευματική όψη της νηστείας ορίζει απαγόρευση του ψέματος, του κουτσομπολιού, της εξαπάτησης και γενικά όλων των αρνητικών χαρακτηριστικών των ανθρώπων. Όπως ορίζεται στο Κοράνι, η νηστεία είναι μία αυστηρή πράξη βαθιάς προσωπικής λατρείας κατά την οποία οι Μουσουλμάνοι επιδιώκουν το υψηλότερο επίπεδο συνειδητοποίησης του Θείου.

Το περιμένουν με ανυπομονησία διότι είναι ένας μήνας διαφορετικός, ευλογημένος αλλά και γεμάτος από μαθήματα ζωής ξεκινώντας από τη νηστεία η οποία σε βάζει συνεχώς να σκέφτεσαι τη ζωή των φτωχών χωρίς φαγητό. Είναι ο μήνας της αγάπης και της ένωσης όλων των μουσουλμάνων. Σύμφωνα πάντως τόσο με τα στοιχεία του State Department όσο και με αυτά που διαθέτουν ενώσεις μεταναστών στην Ελλάδα, ο αριθμός των μουσουλμάνων στην χώρα μας υπολογίζεται στις 700.000.

Παρακολουθήστε παρακάτω το βίντεο:


Πηγή : filiatra net