Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Η αναγέννηση περνάει μέσα από την ΚΑΠ και τους νέους αγρότες

Την ανάγκη για ποιοτική παραγωγή, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο περιοδικό «ΑΓΡΟTERRA», ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος δηλώνει ότι την περίοδο 2014-2020 θα διατεθούν για προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης 3,9 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της νέα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Ο αναπληρωτής υπουργός κάνει σαφές ότι δεν υπάρχει θέμα «κουρέματος» των αγροτικών δανείων, τονίζει ωστόσο πως διερευνάται κάθε δυνατή διευκόλυνση για τους αγρότες και μάλιστα «σύντομα επίκειται νομοθετική ρύθμιση με ευνοϊκούς όρους για τα ενυπόθηκα δάνεια των αγροτών στην "κακή ΑΤΕ", ενώ υποστηρίζει την αλλαγή του νόμου για τους συνεταιρισμούς, προκειμένου -όπως επισημαίνει- να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία τους.

Σε ό,τι αφορά τη νέα ΚΑΠ, ο κ. Χαρακόπουλος σημειώνει ότι «αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για τη στήριξη της ποιοτικής πρωτογενούς παραγωγής», δίνει βαρύτητα στους νέους αγρότες -το μέλλον της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη γενικότερα, ταυτίζεται με το μέλλον των νέων αγροτών, λέει- καθώς «για πρώτη φορά καθίσταται υποχρεωτική η ενίσχυσή τους από τα κράτη μέλη, σε ποσοστό έως 2% επί του εθνικού δημοσιονομικού φακέλου».


Πηγή : radio 936