Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Αποπνικτική ατμόσφαιρα από σκουπιδότοπο Γαργαλιάνων

Για την αποπνικτική ατμόσφαιρα που προκαλούν οι καπνοί από τη χωματερή των Γαργαλιάνων διαμαρτύρονται κάτοικοι της περιοχής. Ειδικά μετά την τελευταία πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Παρασκευή, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και σύμφωνα με όσα μας μεταφέρθηκαν, αν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα θα ζητηθεί παρέμβαση του εισαγγελέα.

Από τη μεριά του Δήμου Τριφυλίας πάντως, ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας διαβεβαιώνει πως έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και πως γίνεται καθημερινά προσπάθεια να καταλαγιάσει ο καπνός με επιχωματώσεις. Σήμερα μάλιστα ελπίζει να πάψει οριστικά το πρόβλημα. Επισημαίνει ωστόσο, πως το πρόβλημα παρουσιάζεται κάθε καλοκαίρι αφού "οι φωτιές δεν μπαίνουν μόνες τους και θα εκδηλώνονται όσο υπάρχουν άνθρωποι που ανάβουν φωτιά για να βγάλουν το χαλκό από τα καλώδια ή καίνε τα σκουπίδια για να βγάλουν σίδερα και αλουμίνια".

Ο δήμαρχος προσθέτει πως "κάθε καλοκαίρι δίνουμε μάχη με τις χωματερές. Επίσης, δίνουμε καθημερινή μάχη για τα σκουπίδια, ενώ χαλάμε χρήματα για τη συντήρηση των χωματερών και περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το πρόβλημα που δεν έχει λυθεί εδώ και 30 χρόνια να λυθεί έστω και τώρα".

Να θυμίσουμε πως η συγκεκριμένη φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και τέθηκε υπό έλεγχο αργά το ίδιο βράδυ. Οπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, άμεσα ξεκίνησαν οι επιχωματώσεις και η προσπάθεια συνεχίζεται, καθώς ο λίγος καπνός που παραμένει δημιουργεί προβλήματα. Ο δήμος έσπευσε την Παρασκευή το μεσημέρι να συνδράμει το έργο της Πυροσβεστικής με σκαπτικό μηχάνημα, ερπυστριοφόρο και πυροσβεστικό όχημα.

Κ.Δ.


Πηγή : eleutheria-online