Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΤΕDx Kalamata “Limits” στις 7 Ιουνίου

«Ένας Κόσμος Πέρα από τα Όρια» ξεκινά στη Καλαμάτα. "Once we accept our limits, we go beyond them", Albert Einstein. Αναγνωρίζουμε τα όρια μας και τα ξεπερνάμε, αυτή είναι η πρόκληση του τρίτου TEDxKalamata που θα φέρει τον τίτλο "Limits" και θα φιλοξενηθεί το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014 στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Πέρυσι το TEDx Kalamata υπήρξε το πρώτο TEDx στον κόσμοπου πραγματοποιήθηκε σε αρχαιολογικό χώρο, γεγονός που συνέβαλε στο να διακριθεί ως δεύτερο στην λίστα "από τα must seen to believe" ανάμεσα στα περίπου 5.000 TEDx events παγκοσμίως. Φέτος, το TEDx θα φιλοξενηθεί στο Αρχαίο Θέατρο της πόλης που αποκαλύφθηκε από τον καθηγητή αρχαιολογίας Πέτρο Θέμελη. «Θέλω να φτάσουμε στο σημείο να αγγίζουμε τα αγάλματα. Μνημεία ξεκομμένα από το χώρο τους είναι παρωχημένη ιδέα» έχει δηλώσει ο ίδιος επιτρέποντας στους διοργανωτές να υποδεχθούν ανθρώπους των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών σ' ένα λίκνο πολιτισμού.

Φετινή θεματική, τα Όρια. Όρια προσωπικά, όρια κοινωνικά, όρια που θέτει η θέση μας στον χάρτη, η θρησκεία, η γλώσσα μας, τα ταμπού και οι κοινωνικές αντιλήψεις που είναι εκεί για να μας προσδώσουν αρχικά την ταυτότητα μας, να αποτελέσουν το έδαφος κάτω από τα πόδια μας ώστε να μπορέσουμε να τεντώσουμε το σώμα και τη ψυχή μας διεκδικώντας μια ύπαρξη πέρα από αυτά.

Το TEDx Kalamata 2014 έρχεται να μιλήσει για το παράδοξο των ορίων, για τα όρια που άλλοτε μας φυλακίζουν και άλλοτε αποτελούν πυξίδα για μια καλύτερη ζωή. Φέτος επιλέχθηκε μια προκλητική θεματική, ώστε να ακουστούν ιστορίες ανθρώπων που παρά τις φαινομενικά "δεδομένες δυνατότητες" τους, κατόρθωσαν να αλλάξουν τον κόσμο μετατοπίζοντας τόσο τα όρια τα δικά τους όσο και της παγκόσμιας κοινωνίας. Ανθρώπους που έρχονται στη Καλαμάτα για να διηγηθούν τις προσωπικές τους εμπειρίες και να αποδείξουν πως «ακόμα και ένα ταξίδι χιλίων μιλίων ξεκινά με ένα βήμα.»


Πηγή : best-tv