Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Πρωτόκολλο συνεργασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου και Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου

Το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου και οι νέες δυνατότητες προώθησής του στη Ρωσική αγορά ήταν το αντικείμενο της ελληνορωσικής συνάντησης που διοργάνωσε στο Λουτράκι η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο και στην οποία συμμετείχαν κορυφαίοι tour operator της ρωσικής αγοράς,

ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, η Ένωση Ξενοδόχων Κορινθίας, καθώς και επαγγελματίες από την περιοχή της Κορινθίας και ευρύτερα της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τη στρατηγική κατεύθυνση, όπως την έχει θέσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές για τον εισερχόμενο ρωσικό τουρισμό, ο οποίος έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δεδομένου του έντονου θρησκευτικού ενδιαφέροντος, καθώς και προβληματισμοί που πρέπει να απαντηθούν.

Το συντονισμό της συνάντησης είχαν η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου, ο οποίος επεσήμανε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου και ειδικότερα της Κορινθίας. Ο κ. Παπαφωτίου επεσήμανε επίσης ότι αυτή τη περίοδο εκτελούνται έργα πολιτισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που φθάνουν τα 60 εκατ. ευρώ και ότι στόχος είναι η δημιουργία ενός Δικτύου Αρχαιολογικών Χώρων και θεματικού τουρισμού κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τα Ρωσικά τουριστικά γραφεία.

Η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης για τον τουρισμό κα Νικολάκου αναφέρθηκε στις προωθητικές δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσου του νέου brand «Μυθική Πελοπόννησος» καθώς και την προσήλωση και την εξειδίκευση των δράσεων με στόχο την προσέλκυση της ρωσικής αγοράς (συμμετοχές στην έκθεση Mitt, φιλοξενίες Ρώσων δημοσιογράφων και tour operator στην Πελοπόννησο, εκδηλώσεις παρουσίασης στη Μόσχα της Πελοποννήσου, κ.α). Η κα Νικολάκου πρότεινε επίσης τη σύναψη πρωτοκόλλου συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Ελληνορωσικό επιμελητήριο, προκειμένου να οργανωθούν επιχειρηματικές ανταλλαγές, ταξίδια εξοικείωσης για δημοσιογράφους εξειδικευμένων τουριστικών μμε, πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή από τη Γενική Διευθύντρια του Ελληνορωσικού επιμελητηρίου κα Ελένη Κοντράτοβα. Η κα Νικολάκου αναφέρθηκε επίσης στις νέες προοπτικές που παρουσιάζει η μετατροπή του αεροδρομίου Τρίπολης και σε πολιτικό και ευχαρίστησε τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου και την Ένωση Ξενοδόχων Κορινθίας για την άριστη συνεργασία.

Σημαντική ήταν και η εισήγηση του Γενικού Συμβούλου ΕΟΥ του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννη Μάρκου ο οποίος αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ρώσου τουρίστα μέσα από εξειδικευμένη μελέτη. Στη ελληνορωσική συνάντηση έγινε παρέμβαση από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κορινθίας κ. Παππά, τον πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Λουτρακίου κ. Καραβούλη αλλά και τα υπόλοιπα τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία της ευρύτερης Περιοχής.


Πηγή : best-tv