Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ψηφιακές δημιουργίες μαθητών του «Αλγόριθμου» για τα αποκριάτικα έθιμα της Μεσσήνης

Τα αποκριάτικα έθιμα της Μεσσήνης ήταν το θέμα δημιουργίας ψηφιακών έργων το τελευταία διάστημα των μικρότερων μαθητών της σχολής πληροφορικής «Αλγόριθμος» στη Μεσσήνη. Μαθητές της τρίτης και τετάρτης δημοτικού δημιούργησαν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ψηφιακές απεικονίσεις του ιστορικού έθιμου της κρεμάλας το οποίο αναπαριστά τη δίκη και τον απαγχονισμό της Γριάς Συκούς, μιας γερόντισσας στη Μεσσήνη που εξηγούσε τα όνειρα και που χρειάστηκε να εξηγήσει ένα κακό όνειρο του Ιμπραήμ Πασά όταν αυτός και τα στρατεύματα του είχαν εγκατασταθεί στη Μεσσήνη.

Η ερμηνεία του ονείρου που προφήτευε την ήττα του Ιμπραήμ Πασά τον ενόχλησε και διέταξε το κρέμασμα της γριάς στη περιοχή της Κρεμάλας όπως ονομάζεται μέχρι σήμερα η συνοικία της πόλης της Μεσσήνης. Επίσης οι μαθητές δημιούργησαν ψηφιακές αφίσες για τη Τσικνοπέμπτη προτρέποντας τους μεγαλύτερους να προτιμήσουν τα καταστήματα εστίασης της πόλης τους αυτή την ημέρα.

Οι δημιουργίες των μαθητών έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.kremalamessini.blogspot.gr καθώς και σε ομάδες στο facebook και αποτελούν ιδανικό μέσο προβολής της πόλης τους για τις Απόκριες.


Πηγή : messinia portal