Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Έπιασαν σπείρα κακοποιών στα Φιλιατρά

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών, μία (1) υπόθεση ληστείας η οποία είχε γίνει την 18-4-2013 πρώτες πρωινές ώρες, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε (5) ατόμων, τεσσάρων (4) αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας και ενός ακόμα συνεργού τους, για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα.

Ύστερα από Εντάλματα Σύλληψης που εκδόθηκαν από τον κ. Ανακριτή Κυπαρισσίας, συνελήφθη ο ένας από αυτούς, ηλικίας 71 ετών, στην Κρήτη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι συνεργοί του. Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση, αξιοποίηση και διασταύρωση των στοιχείων, που συλλέχθηκαν μεθοδικά από φυσικές και τεχνικές μεθόδους, εξακριβώθηκε η συμμετοχή τους στη ληστεία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε οι ανωτέρω, την 18-4-2013 πρώτες πρωινές ώρες, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, αφού αρχικά μπήκαν σε οικία που διέμεναν τρεις ημεδαπές, με την απειλή βίας, αφαίρεσαν χρυσαφικά, τρία κυνηγετικά όπλα, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των υπόλοιπων, ενώ ο 71χρονος οδηγήθηκε στον κ. Ανακριτή Κυπαρισσίας.


Πηγή : radio 936