Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Έρχονται οι Γερμανοί για δουλειές…

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Χθες ήταν ο περιφερειάρχης της Γερμανικής Σβέμπισχαλ, σήμερα είναι εκπρόσωποι ομίλου Γερμανικών τραπεζών. Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, δέχεται στο γραφείο του υψηλόβαθμους Γερμανούς που ετοιμάζουν το έδαφος για τις «επενδύσεις» του Γερμανικού κεφαλαίου στη χώρα και την περιοχή μας...

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η ωριαία σύσκεψη που είχε ο δήμαρχος με τους Γερμανούς εκπροσώπους του τραπεζικού ομίλου, οι οποίοι έχουν αποφασίσει να ανοίξουν μία τράπεζα στην Πελοπόννησο, με επικρατέστερες περιοχές την Καλαμάτα ή την Πάτρα και άλλη μία στην κεντρική Μακεδονία. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους, η τράπεζα πρέπει να ξεκινήσει τη λειτουργία της μέχρι το τέλος του χρόνου. Θα είναι δε ελληνική τράπεζα,, στα χαρτιά, με Έλληνες εργαζόμενους, που θα απευθύνεται σε μικρούς και μεσαίους καταθέτες και επιχειρηματίες.

Ο δήμαρχος σχολίασε ότι μαζί με τη Γερμανική τράπεζα θα έρθουν και Γερμανοί επενδυτές. Χθες ο δήμαρχος δέχτηκε στο γραφείο του τον περιφερειάρχη της περιοχής Σβέμπις Χαλ, της Βάδης Βυρτεμβέργης, Γκέρχαρντ, που ήρθε για να βάλει σε δρόμο υλοποίησης την αδελφοποίηση που είχε συναποφασιστεί με το δήμαρχο Καλαμάτας και τον πρωθυπουργό, πέρσι το φθινόπωρο.

Ο Γερμανός στο πλαίσιο της αδελφοποίησης ενδιαφέρεται για δουλειές στον τομέα του τουρισμού, πολιτισμού, της γεωργίας και κτηνοτροφίας και ιδίως της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal