Αν και στις προεκλογικές εξαγγελίες και υποσχέσεις του Συνδυασμού του δημάρχου Κώστα Κόλλια αλλά και σε δηλώσεις του, μετά την εκλογή του, αναφερόταν σε «αξιοποίηση των ιαματικών πηγών» (καθώς επίσης και στελέχη της δημοτικής Αρχής, όπως ο αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων και αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης Ευστάθιος Ανδρινόπουλος), δυστυχώς 23 μήνες στη διοίκηση του Δήμου Τριφυλίας, δεν έχει γίνει κάποια σοβαρή παρέμβαση ως προς αυτό το θέμα, για την αναγνώριση δηλαδή επίσημα όπως προβλέπεται από τη Νομοθεσία, ως «Ιαματικής» της πηγής του Βρωμονερίου.
Η υπόθεση «Βρωμονέρι», όμως, έχει και άλλη μια σοβαρότατη πτυχή. Τον κίνδυνο να «χάσει» ο Δήμος Τριφυλίας και την έκταση και το κτήριο των ιαματικών λουτρών. Το ζήτημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι όντως πολύπλοκο, καθώς στο κτήριο εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ο Δήμος Πειραιά, ο οποίος έχει κινήσει διαδικασίες να του αναγνωριστεί και να κατοχυρώσει ως ιδιοκτησία του ακόμη και την έκταση που το περιβάλλει.
Είναι γεγονός ότι πριν από 7 περίπου μήνες (στις 27 Απριλίου) σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ελήφθη απόφαση σχετικά με τον ορισμό δικηγόρου για να εξετάσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, να έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ» από ενδιαφερόμενους να επενδύσουν στην περιοχή του Βρωμονερίου, από τις επαφές που είχαν στο Δήμο Πειραιά, οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Πειραιά θεωρούν «τελειωμένη» την υπόθεση υπέρ τους και κάτι παραπάνω από βεβαία την έκβαση της υπόθεσης, με την οποία θα κατοχυρώνεται νομικά -δικαστικά ως ιδιοκτησία του Δήμου Πειραιά, εκτός από το κτήριο - εγκαταστάσεις των ιαματικών λουτρών, και η γύρω έκταση και ήδη σχεδιάζουν τρόπους και μορφές βελτίωσης, αξιοποίησης και ανάδειξής τους.