Με καλούς οιωνούς όσον αφορά την παραγωγή, την ποιότητα και τις τιμές ξεκίνησε ο τρύγος στην Τριφυλία. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ο κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας:
«Ο τρύγος ξεκίνησε και υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τις ποικιλίες μας από τα οινοποιεία όλης της χώρας. Αυτή την περίοδο έχουμε ξεκινήσει με τις ποικιλίες Σαρντονέ, Μερλότ και Μαλαγουζιά ενώ σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσουμε και με το Καμπερνέ». Όσον αφορά τις τιμές σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν παραγωγοί από την περιοχή για την ποικιλία Καμπερνέ είναι στα 50 λεπτά το κιλό αυτή την περίοδο και στα 40 με 42 λεπτά/κιλό από τα ιδιωτικά οινοποιεία.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα και με τον ΣΕΟ γενικά για την χώρα:
«Το δροσερό καλοκαίρι δημιουργεί τις προϋποθέσεις μιας εξαιρετικής χρονιάς από πλευράς ποιότητας για τις αμπελουργικές ζώνες της χώρας. Οι χαρακτήρες κάθε αμπελουργικής ζώνης καθώς και κάθε αμπελοτεμαχίου θα εκφραστούν με ξεχωριστό τρόπο. Ποσοτικά επίσης η χρονιά εμφανίζεται καλή, με μικρά μόνο τοπικά προβλήματα όπως π.χ. τοπικοί παγετοί, χαλάζι ή ισχυροί άνεμοι».
agrotypos.gr
Πηγή : filiatra net