Στα Φιλιατρά βρέθηκε την Πέμπτη, ο πιο ευφυής Έλληνας Νίκος Λυγερός, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του συμπατριώτη μας Γιώργου Ασημακόπουλου, παρουσιάζοντας στο Βορέειον Πνευματικό Κέντρο τις ευεργετικές εφαρμογές του ζεόλιθου στην αγροτική παραγωγή.
Το πρώτο στοιχείο που αναφέρει συνήθως κάποιος μιλώντας για αυτόν είναι ο υψηλός δείκτης νοημοσύνης που τον καθιστά τον ευφυέστερο Έλληνα στον κόσμο. Το 189 IQ του κ. Λυγερού είναι σχεδόν διπλάσιο από ενός μέσου ανθρώπου.
Παίζει σκάκι από 2 (!) ετών, είναι καθηγητής μαθηματικών στη Λυών, επισκέπτης καθηγητής στη Θράκη όπου διδάσκει θεωρία ομάδων και ιστορία και φιλοσοφία των μαθηματικών, επισκέπτης καθηγητής στην Αθήνα όπου διδάσκει επιστημολογία, βιοηθική και κυβερνητική.
Είναι καθηγητής στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και στην Αστυνομική Ακαδημία. Είναι expert μεταφραστής -διερμηνέας στα γαλλικά δικαστήρια, έχει εκδώσει λογοτεχνικά βιβλία και ποιητικές συλλογές, ενώ γράφει και σκηνοθετεί θεατρικές παραστάσεις. Είναι λάτρης και μαχητής της Κύπρου, στην οποία κατέχει και τη θέση στρατηγικού συμβούλου, ενώ ήταν αυτός που διάβασε το σχέδιο Ανάν των 10.000 σελίδων και εντόπισε επακριβώς τις αντιφάσεις και συνέταξε μια έκθεση μονοψήφιων σελίδων καταγράφοντας αυτές τις αντιφάσεις, την οποία παρέδωσε στον πρόεδρο της Κύπρου Τ. Παπαδόπουλο απ’ όπου φαινόταν ότι θα ερχόταν η απόρριψή του.
Στην άκρως ενδιαφέρουσα διάλεξη που παρουσίασε στα Φιλιατρά με θέμα: "Από το ελαιόλαδο στο ζεόλαδο", αναφέρθηκε στις ιδιότητες και στις πολλαπλές χρήσεις του ΖΕΟΛΙΘΟΥ ιδιαίτερα στη γεωργία. Έχει την ικανότητα δέσμευσης βακτηρίων, αερίων, ανόργανων, οργανικών και οργανομεταλλικών ενώσεων, ρυθμίζει προς το ουδέτερο το ph των υδάτων και εμπλουτίζει τα ύδατα με οξυγόνο.
Η ορυκτολογική σύσταση και οι φυσικοχημικές ιδιότητες καθιστούν τον ελληνικό φυσικό ζεόλιθο το καταλληλότερο υλικό για πολυάριθμες και πολύμορφες περιβαλλοντικές, βιομηχανικές, κτηνοτροφικές και αγροτικές εφαρμογές. Υπάρχουν αγρότες στην περιοχή μας που τον χρησιμοποιούν κι όπως δήλωσαν έχουν διαπιστώσει σημαντική βελτίωση στη γεύση των προϊόντων τους.
Επίσης στον Πρόδρομο Τριφυλίας τον χρησιμοποιούν στην καλλιέργεια της ελιάς. Η χημική ανάλυση του λαδιού έδειξε ιδιαίτερα ενδιαφέροντα αποτελέσματα στην οξύτητα και τα Κ.
Μιλώντας στο filiatranet.gr, επισήμανε ότι και η χώρα μας έχει ζεόλιθο, μια παραγωγή που θα ξεκινήσει φέτος και το κοίτασμά του θα είναι πάνω από 80 εκ. τόνους, μέγεθος που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει την παγκόσμια αγορά για τουλάχιστον 20 χρόνια.
Παρακολουθήστε ένα απόσπασμα, όπως το κατέγραψε ο φακός του filiatranet:
Πηγή : filiatra net