Με καλούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εξαγωγές αγγουριών και ντομάτας θερμοκηπίου από την Τριφυλία. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας, οι ποσότητες αγγουριού που έχουν εξαχθεί με αναγγελίες (δηλαδή έχουν ελεγχθεί από τη Διεύθυνση), μέχρι στιγμής ξεπερνούν τους 2.000 τόνους, ενώ οι ντομάτες τους 500 τόνους. Ειδικότερα οι εξαγωγές αγγουριών το 2013 έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρσι. Κατευθύνονται κατά 80% προς τη Βουλγαρία, ενώ ακολουθούν η Ρουμανία και οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.
Οι τιμές των αγγουριών φέτος ξεκίνησαν από 50 λεπτά το κιλό και έφτασαν μέχρι τα 20 λεπτά. Η μέση τιμή κυμάνθηκε στα 25 – 30 λεπτά το κιλό. Φέτος η παραγωγή αγγουριών εκτιμάται ότι έφτασε τους 12.000 τόνους. Όπως δηλώνει αυτή την φορά ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος «οι εξαγωγές σε αυτά τα προϊόντα ξεκίνησαν τα τελευταία τρία χρόνια. Φέτος είναι μια χρονιά που καταγράφουμε αυξημένες εξαγωγές στην περιοχή μας στα θερμοκηπιακά προϊόντα. Αυτό είναι πολύ θετικό, επειδή το αγγούρι δεν απορροφάται εύκολα από την ελληνική αγορά, όπως συμβαίνει με την ντομάτα. Έτσι μετά το καρπούζι της περιοχής μας, το αγγούρι αποκτά και αυτό έναν εξαγωγικό προσανατολισμό».
Πηγή : kyparissiotis