"Σήμερα οι νέοι ενδιαφέρονται περισσότερο να μάθουν πώς μια ιδέα μπορεί να γίνει προϊόν"
σύμφωνα με τον επιστημονικό υπεύθυνο της Μονάδας Καινοτομίας κι Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του ΤΕΙ Πελοποννήσου, Ηλία Μακρή, ο οποίος είχε την ευθύνη για την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χθες στο ΤΕΙ «Καινοτόμος Επιχειρηματικότητα: Success Stories».
Κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκαν σε φοιτητές του ιδρύματος ιδέες ανθρώπων που έχουν ήδη γίνει προϊόν και άλλες που έχουν βραβευτεί και αναπτύσσονται. Ανάμεσά τους και Καλαματιανοί που παρουσίασαν τη δική τους ιδέα που έγινε προϊόν.
Συγκεκριμένα, πέρα από τους χαιρετισμούς του αντιπροέδρου του ΤΕΙ Στέφανου Γιακουμάτου και του κ. Μακρή, το πρόγραμμα της ημερίδας περιελάμβανε τις εξής ομιλίες: «Η μικρή και η μεγάλη εικόνα της "Επιτυχίας"» από την Ιφιγένεια Ορφανού, πρ. Ειδική Γραμματέας Ευρωπαϊκών Πόρων ΥΠΔΒΜ και «Success Stories» από τους: Σ. Αλεξανδρή, Α. Βενιζέλου & Β. Κεσίζ Αμπνούσι: “ΛΑΧΑΝΟΙΚΩ ΕΠΕ” - διακριθέντες διαγωνισμού επιχειρηματικών σχεδίων ΓΠΑ 2011-2012. Α. Γρούντα, “Probiotic Green whole table olives”, 2ο βραβείο Διαγωνισμού Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής "ECOTROPHELIA 2012". Γ. Μουργή, "Organery", 1ο βραβείο Διαγωνισμού "Call to Enovation". Γ. Ζωντανό, Locish Co-Founder. Π. Παύλου "Kalamata in Co-Founder".
Οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν σχετικά με τις δράσεις της ΜΟΚΕ μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 27210 45345.
Πηγή : eleutheria online