Τα «χτυπήματα» του χαλαζιού στις ντομάτες ήταν αλλεπάλληλα και δεν άφησαν τίποτα όρθιο στην περιοχή του Αγρίλη και του Στομίου. Οι παραγωγοί είδαν μέσα σε λίγες ώρες το μόχθο τους να πηγαίνει χαμένος και τις ελπίδες τους για ένα σχετικά ικανοποιητικό εισόδημα από την καλλιέργειά τους να «πνίγονται» στο χαλάζι.
Η εικόνα με τα καμένα, από το χαλάζι, φυτά ντομάτας τούς έχει γεμίσει θλίψη και απελπισία. Όλη την προηγούμενη περίοδο, από την ετοιμασία των χωραφιών και τη φύτευση μέχρι που άρχισαν να παράγουν και να «κόβουν», φρόντιζαν ιδιαίτερα τις υπαίθριες καλλιέργειές τους, για να έχουν καλή και ποιοτική παραγωγή. Παραγωγή ντομάτας για την οποία, άλλωστε, φημίζεται η περιοχή χάρις στις προσπάθειες και την αγάπη των παραγωγών για την αγροτική γη και τα προϊόντα τους!
Μιλώντας στο «Θ» ο Κυριάκος Λατάνης, με καλλιέργεια στον Αγρίλη, σημείωσε: «20 στρέμματα έχω καλλιεργήσει εδώ στον Αγρίλη, 20 χιλιάδες φυτά και η καταστροφή από το χαλάζι είναι ολοκληρωτική. 100% ζημιά έπαθα. Και είχαμε μπροστά μας περιθώρια να πουλήσουμε, είχε και πολύ καλή τιμή η ντομάτα, αλλά δε μας άφησε ο καιρός. Μας σακάτεψε το χαλάζι. Είδατε κι εσείς τι έχει γίνει, την καταστροφή. Είχα μεγάλη παραγωγή, σε κάθε ντοματιά είχε πάνω 7 – 8 κιλά, αλλά καταστραφήκαμε…».
Με τη σειρά του ο Κυριάκος Κυριακόπουλος, με καλλιέργεια στο Στόμιο, είπε: «6 στρέμματα έχω στο Στόμιο, με 6 χιλιάδες φυτά και η ζημιά από το χαλάζι είναι ολοκληρωτική. Καήκανε όλα τα φυτά. Είμαι σε απόγνωση. Περιμέναμε κάτι να κάνουμε τώρα που έχει και τιμή η ντομάτα, αλλά με το χαλάζι ήρθε καταστροφή».
Σημειώνουμε πως, όπως μας είπαν, τεράστια ζημιά υπέστησαν και άλλες υπαίθριες καλλιέργειες παραγωγών στην Τριφυλία, όπως η υπαίθρια καλλιέργεια πιπεριάς στο Κατσίμπαλι, 10 περίπου στρέμματα, του παραγωγού Θανάση Ψιλόπουλου.